Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Kurtinaitis uzteic VEF Rīga basketbolistus par parādītu uzvarētāju raksturu

"VEF Rīgas" galvenais treneris Rims Kurtinaitis uzslavēja basketbolistus par piektdien VTB vienotajā līgā gūto uzvaru pār Mariupoles "Azovmaš", jo komanda cīņā parādīja uzvarētāju raksturu.

Lai gan "VEF Rīgas" darbībā vēl netrūka kļūdu, komanda nospēlēja kā mājas spēlē pienākas, un laukumā devās pēc uzvaras, nevis vienkārši spēlēt, žurnālistiem pastāstīja Kurtinaitis.

"Mēs ejam pēc uzvaras, nevis vienkārši - laukumā," teica Kurtinaitis. "Labi nostrādājām 40 minūtes. Apsveicu "VEF Rīgu" par cīnīšanos," viņš piebilda.

Kurtinaitis gan būtu vēlējies, lai uzvara izvērstos iespaidīgāka, jo abām komandām vēl jātiekas atbildes spēlē Ukrainā, un turnīra situācijā katrs punkts var izrādīties svarīgs. "VEF Rīga" vēl pieļauj daudz kļūdu situācijās, kad vajadzīgs kāds speciāls risinājums, atzina Kurtinaitis, taču treneris paskaidroja, ka vainojams arī spēlētāju nogurums. "VEF Rīgas" basketbolistus Kurtinaitis uzskata par gana meistarīgiem, lai viņi spētu parādīt prasīto spēli.

Lai spētu uzvarēt arī Eirolīgas līmeņa pretiniekus, Kurtinaitis vēlas panākt, lai komanda vidēji spēlē nepieļautu ap 20 kļūdām.

Kurtinaitis piemetināja, ka spēli pret "Azovmaš" sarežģīja Gata Jahoviča palikšana malā traumas dēļ, kā arī kluba vadības lēmums atteikties no ASV viesspēlētāja Patrika Sandersa. Izmaiņu dēļ "VEF Rīgai" palika mazākas izvēles iespējas 2. un 3. numura postenī.

Sandersa vieta nolīgtais Čeins Gadsons ar komandu svētdien brauks uz Eiropas kausa izcīņas spēli Izraēlā, taču Kurtinaitis apšauba, vai jaunais amerikānis jau dosies cīņā. "VEF Rīga" spēlē noteiktas kombinācijas, tādēļ jauna basketbolista iekļaušana sezonas vidū ir ļoti sarežģīta, teica treneris.

"Mūsu komanda ["VEF Rīga"] ir kā dūre - bez viena pirksta neiztikt," uzsvēra Kurtinaitis.

Savukārt "VEF Rīgas" aizsargs Kristaps Janičenoks sprieda, ka spēle pret "Azovmaš" nebija īpaši krāšņa līdzjutējiem. Janičenoks stāstīja, ka cīņas sākumā lēni bija gan spēlētāji, gan skatītāji, taču vēlāk situācija uzlabojās.

"Galvenais, ka noturējām uzvaru un beigās parādījām raksturu," gandarījumu pauda Janičenoks. Arī viņš būtu vēlējies iespaidīgāku uzvaru, taču spēlētājs sprieda, ka komanda vēl tikai meklē savu spēli, un nepieciešams dažādot "VEF Rīgas" meistarības arsenālu.

Turpretim "Azovmaš" galvenais treneris Sergejs Zavjaļins atzina, ka pēc katastrofālas pirmās ceturtdaļas izredzes uz uzvaru viņa komandai bija praktiski zudušas. Viesi netika galā ar "VEF Rīgas" agresīvo aizsardzību, kas arī izšķīra spēles likteni, viņš teica.

Jau ziņots, ka "VEF Rīga" spēlē pret "Azovmaš" uzvarēja ar 68:60 un izcīnīja savā laukumā pirmo uzvaru VTB vienotajā līgā. Iepriekš vienu panākumu "VEF Rīga" guva viesos pret Tallinas "Kalev".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi