Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Kurucam 14 punkti un piezīmju norma uzvarā pār Hārdenu un Rockets

Latvijas basketbolists Rodions Kurucs trešdien guva 14 punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) regulārā čempionāta mačā un palīdzēja viņa pārstāvētajai Bruklinas Nets komandai izbraukumā ar rezultātu 145:142 (34:30, 28:24, 23:40, 46:37, 14:11) pagarinājumā uzvarēt spēcīgo Hjūstonas Rockets.

Nets vienībai tā bija trešā uzvara pēdējo četru maču laikā, kas ļāvis nostabilizēties Austrumu konferences pirmajā astoņniekā.

Kurucs šajā mačā laukumā pavadīja 30 minūtes, kuru laikā iemeta septiņus no desmit divpunktu metieniem, bet abi viņa trejači lidoja grozam secen. Vēl Latvijas basketbolista kontā piecas atlēkušās bumbas, divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, divas kļūdas un sešas piezīmes, kas maču likta noslēgt vēl pirms pagarinājuma.

 

Nets sastāvā ar 33 punktiem un desmit rezultatīvām piespēlēm atzīmējās no rezervistu soliņa nākušais Spensers Dinvidijs, kamēr lielisku maču aizvadīja Džerets Alens - 20 punkti un 24 atlēkušās bumbas. Vēl uzvarētājiem 22 punktus guva Demare Kerols.

Savukārt Rockets rindās 58 punktus iemeta pagājušās sezonas vērtīgākais spēlētājs Džeimss Hārdens, kuram arī desmit atlēkušās bumbas, bet pa 20 punktiem pievienoja Ēriks Gordons un Entonijs Leons Takers, kuram arī desmit bumbas zem groziem.

Šī jau ir otrā spēle pēc kārtas, kad Hārdens gūst vismaz 50 punktus.

Abas vienības kopumā aizvadīja ļoti līdzvērtīgu cīņu, bet Rockets komandai tieši trešajā ceturtdaļā izdevās pārņemt iniciatīvu un iegūt vairāk nekā desmit punktu pārsvaru.

Vēl piecas minūtes līdz pamatlaika beigām Rockets atradās vadībā ar drošo 115:101, bet tieši Kuruca un Dinvidija saspēle sāka atspēlēšanos, jo viņi, viens otram piespēlēdami, divos uzbrukumos pēc kārtas katrs guva pa diviem punktiem. Savukārt neizšķirtu 8,4 sekundes pirms beigām ar tālmetienu panāca Dinvidijs (131:131). Dažas sekundes iepriekš Kurucs bija nopelnījis savu sesto piezīmi, tāpēc spēle viņam bija noslēgusies.

Savukārt pagarinājumā Rockets izvirzījās vadībā ar 142:135, tomēr pēdējā pusotrā minūtē Nets pamanījās gūt desmit punktus pēc kārtas un gūt negaidītu uzvaru.

Nets ar 23 uzvarām 46 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ieņem septīto vietu, kamēr Rockets ar 25 panākumiem 44 cīņās ir piektā Rietumos.

Nākamo cīņu Nets aizvadīs piektdien, kad viesosies pie Orlando Magic.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi