Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +6 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Laksa gūst 34 punktus komandas uzvarā NCAA spēlē

Talantīgā latviešu basketboliste Kitija Laksa trešdien Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) mačā guva 34 punktus, par četriem punktiem atpaliekot no karjeras rekorda.

Tikmēr Laksas pārstāvētā American konferences Dienvidfloridas Universitātes komanda Bulls ar rezultātu 76:66 (15:20, 22:19, 19:13, 20:14) pārspēja Austrumkarolīnas Universitātes vienību.

Laksa šajā mačā realizēja 10 no 14 divpunktu metieniem, četrus no astoņiem tālmetieniem un abus divus soda metienus. Tāpat viņai sešas atlēkušās bumbas, viena pārtverta piespēle, divas kļūdas un divas piezīmes.

Ar 34 punktiem latviete bija rezultatīvākā spēlētāja savā komandā. Laksa vairāk par 30 punktiem iemeta piekto reizi šosezon un septīto reizi NCAA karjerā.

Laksa šosezon 23 spēlēs vidēji guvusi 19,5 punktus, būdama rezultatīvākā spēlētāja komandā. Patlaban 20 gadus vecā latviete šosezon divas reizes atzīta par American konferences nedēļas labāko spēlētāju.

Tikmēr Bulls 23 spēlēs izcīnījusi 19 uzvaras, bet American konferences ietvaros gūti astoņi panākumi desmit mačos.

Laksa jau savā debijas sezonā kļuva par vienu no konferences labākajām tālmetienu izpildītajām. Regulārajā čempionātā 26 spēlēs vidēji vienā mačā viņa realizēja 2,7 tālmetienus, tos grozā raidot ar 42,4% precizitāti, šajā rādītājā būdama 15.labākā līgā.

2013.gadā Laksa vien 17 gadu vecumā piedalījās Eiropas čempionāta finālturnīrā, un arī aizpērn viņa bija Latvijas sieviešu basketbola izlases sastāvā kontinenta meistarsacīkstēs, kur divos mačos guva deviņus punktus.

Laksa pērnvasar bija iekļauta arī Latvijas sieviešu U-20 izlases kandidātu sarakstā startam Eiropas čempionātā, tomēr viņa līdz meistarsacīkšu sākumam nepaguva izveseļoties.

Pirms došanās uz Ziemeļameriku Laksa pārstāvēja Latvijas čempionvienību TTT Rīga, kuras sastāvā vidēji spēlē guva 8,1 punktu un izcīnīja divas atlēkušās bumbas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nebaidīties izaicinājuma

Sesks: "Pašreizējā situācijā būtu neprātīgi izvirzīt mērķus rezultātu ziņā".

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi