Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Lasmanis: Pretiniekiem izdevās ielīst man galvā

Latvijas 3x3 basketbolistu Kārli Lasmani Parīzes olimpisko spēļu turnīra piektajā mačā izprovocēja pretinieki, liekot latvietim pazaudēt spēles pavedienu, sarunā izcēla Lasmanis.

Jau ziņots, ka olimpiskie čempioni Latvijas 3x3 basketbolisti ar Zigmāru Raimo, Franci Lāci, Lasmani un Nauri Miezi sastāvā piektdien Parīzes olimpisko spēļu turnīra piektajā mačā ar rezultātu 22:20 pārspēja Franciju.

"Nevarējām savākties un aizvērās "širmis" ciet uz tiesnešiem. Līdz ar to sāku domāt tikai par to, kā izprovocēt piezīmes un pret mani nedeva piezīmes pat tur, kur tām teorētiski vajadzētu būt. Pretiniekiem izdevās ielīst man galvā un pazaudēju spēles pavedienu, tāpēc ir forši, kad ir tāds komandas biedrs kā Nauris, kurš paņem un visu izdara," stāstīja Lasmanis.

"Turpinām kustēties tālāk un šodien vakarā mačs ar Serbiju. Būs vēl viens super "slaktiņš" uz laukuma basketbola formātā, bet tas nekas, jo mums vajag vienkārši savākties, atjaunoties un jābūt gataviem uz nākošo spēli," turpināja Lasmanis.

Salīdzinot ar iepriekšējiem mačiem, šo spēli Latvijas basketbolisti iesāka ar agresīvu cīņu aizsardzībā, neļaujot pretiniekiem izmantot aizsegus uzbrukumā. Lasmanis izcēla, ka uz katru maču tiek izstrādāts cits spēles plāns.

"Pret katru pretinieku ir savs plāns, pielāgojamies pretiniekiem, mēģinām viņus izsist no viņu pierastās spēles un likt viņiem pieņemt vairāk lēmumus, atdot vairāk piespēles. Domāju, ka plāns labi strādāja, bet vienkārši viņi iemeta tādus metienus, kurus parast nemet iekšā. Savā laukumā uz emocijām viņiem izdevās tos realizēt, bet teorētiski tiem metieniem nevajadzētu būt iekšā," skaidroja Lasmanis.

Vakarā plkst.20.05 latvieši ar Serbiju un svētdien plkst.19 cīnīsies ar Poliju. Uzvarot Serbiju, latvieši oficiāli nodrošinās vietu pusfinālā. 

Latvieši ar 21:14 pārspēja Lietuvu un 21:12 - Nīderlandi, ar 22:8 sagrāva Ķīnu un ar 21:19 uzvarēja ASV.

No 30.jūlija līdz 4.augustam tiek izspēlēts apļa turnīrs, katrai komandai sacenšoties ar katru. Divas labākās kvalificēsies pusfinālam, bet 3.-6.vietas ieguvēji 4.augusta vakarā izspēlēs ceturtdaļfināla mačus. Pusfināli un finālspēles notiks 5.augustā.

Olimpiskās spēles Francijas galvaspilsētā norisināsies līdz 11.augustam, turklāt ne tikai Francijas galvaspilsētā, bet arī 16 citās vietās, ieskaitot Francijas aizjūras teritoriju Franču Polinēziju. Spēļu programmā ir iekļauti 32 sporta veidi, un tiks sadalīti 329 medaļu komplekti.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi