Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Latviešiem plaši pārstāvētajā Ukrainas basketbola čempionātā pārceļ visas šīsnedēļas spēles

Ukrainā valdošās nestabilās politiskās situācijas dēļ otrdien pārcelti visi šonedēļ paredzētie vietējā basketbola čempionāta augstākās līgas mači.

Šīs līgas klubos maizi pelna daudzi Latvijas basketbolisti un treneri.

Laiks, kad deviņas pārceltās spēles tiks aizvadītas, pašlaik netiek izziņots. Iepriekš pagājušajā nedēļā asiņaino nemieru dēļ uz vēlāku laiku tika pārceltas sešas čempionāta spēles.

Čempionāta spēles tādējādi nerisināsies vismaz līdz 3.martam.

Papildu problēmas ar spēlēm ir valsts čempionvienībai Kijevas Budiveļņik, kuru pārstāv Jānis Strēlnieks, bet vada Ainars Bagatskis. Tai 4.martā ir paredzēta Eiropas kausa izcīņas turnīra astotdaļfināla cīņa savā laukumā pret Nanterre klubu no Francijas. Pašlaik par spēles norises vietu joprojām oficiāli tiek saukta Kijeva, tomēr gadījumā, ja situācijā tajā laikā pilsētā būs nedroša, mačs risināsies Kauņā, Lietuvā.

Tajā pašā dienā turnīra astotdaļfināla mājas spēli aizvadīs arī Rolanda Freimaņa pārstāvētā Južnijas Himik komanda, ko vada Kārlis Muižnieks. Tai paredzēts uzņemt Kristapa Valtera pārstāvēto Ankaras Kolejliler komandu no Turcijas.

Kā ziņots, pagājušajā nedēļā šīs valsts augstākās līgas komandu Čerkasu Mavpi pameta latviešu basketbolists Ivars Timermanis. Rūpējoties par spēlētāja un viņa ģimenes drošību, puses abpusēji vienojās par līguma pārtraukšanu.

Iepriekš izskanēja pieņēmums, ka prom no Ukrainas varētu doties arī Strēlnieks, tomēr pašlaik, pēc viņa vārdiem, situācija ir normalizējusies.

Ukrainas augstākajā līgā pašlaik bez Strēlnieka un Bagatska spēlē arī latvieši Mareks Jurevičus, Žanis Peiners, Rolands Freimanis un Andrejs Šeļakovs, bet par trenerim strādā Kārlis Muižnieks, Agris Galvanovskis, Artūrs Štālbergs un Guntis Endzels.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi