Laika ziņas
Šodien
Skaidrs

Latvijas basketbola izlase olimpiskajai kvalifikācijai gatavosies bez Šķēles

Latvijas vīriešu basketbola izlase 17.jūnijā oficiālo treniņnometni sāks ar 17 spēlētājiem kandidātu sarakstā un tajā nav Pasaules kausa finālturnīrā spēlējušā Aigara Šķēles, informē Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Paplašinātajā izlases kandidātu lokā valstsvienības galvenais treneris Luka Banki bija iekļāvis 24 basketbolistus, bet tagad to skaits sarucis līdz 17.

No paplašinātā kandidātu saraksta septiņpadsmitniekā nav iekļauts Šķēle, Krišs Helmanis, Ojārs Siliņš, Kārlis Šiliņš, Artis Ate, Mārtiņš Laksa un Toms Leimanis, 

No pirmdienas, 3.jūnija, valstsvienības kandidātiem ir nodrošināta iespēja Rīgā piedalīties individuālos treniņos. Oficiālā valstsvienības treniņnometne sāksies 17.jūnijā.

Sagatavošanās laikā paredzētas divas pārbaudes spēles - 26.jūnijā, "Arēnā Rīga" ar Ēģiptes izlasi un 28.jūnijā izbraukumā ar Somijas izlasi.

Cīņa par tiesībām spēlēt Parīzes olimpisko spēļu turnīrā "Arēnā Rīga" notiks no 2. līdz 7.jūlijam. 

Latvijas valstsvienība A apakšgrupā spēlēs ar Gruzijas izlasi un Filipīnu komandu. Apakšgrupas divas labākās komandas sestdien pusfinālā spēlēs ar kādu no B apakšgrupas (Brazīlija, Melnkalne un Kamerūna) labākajām komandām. Pusfināla maču uzvarētāji svētdien, 7.jūlijā, cīnīsies par vienīgo ceļazīmi uz Parīzi.

Latvijas vīriešu basketbola izlases kandidāti Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīram:

Rodions Kurucs, Artūrs Kurucs (abi - Mursijas UCAM, Spānija), Mareks Mejeris (Klužas-Napokas U-BT, Rumānija), Kristaps Porziņģis (Bostonas "Celtics", NBA), Dāvis Bertāns (Šarlotas "Hornets", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Jānis Timma, Jānis Strēlnieks (abi - Santjago de Kampostelas "Obradoiro", Spānija), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars ("Yokohama", Japāna), Rihards Lomažs (Boloņas "Virtus", Itālija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Mārcis Šteinbergs (Manrezas "Baxi", Spānija), Anžejs Pasečņiks ("Palencia", Spānija), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkimspor", Turcija), Artūrs Žagars (Viļņas "Wolves", Lietuva).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi