Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Latvijas basketbola klubiem eiroambīciju pārbaude

Nozīmīgas spēles par iekļūšanu Eiropas kausu nākamajā kārtā jau grupu turnīra sākumā būs gan VEF Rīga, gan BK Ventspils basketbolistiem. Rīdzinieki otrdien pulksten 19.30 ULEB Eiropas kausā uzņems Grieķijas PAOK (tiešraide LTV7 un Eurosport2), bet ventiņi FIBA Izaicinājuma kausā savā laukumā pulksten 19 tiksies ar Ungārijas Atomeromu.

VEF tā būs tikai sezonas pirmā spēle Eiropas otrajā nozīmīgākajā klubu turnīrā. Izteikta favorīta lomu grupā atvēlot Krievijas grandam Himki, otru ceļazīmi uz nākamo kārtu, visticamāk, sadalīs VEF, PAOK un Francijas Šolē Basket. Gan Grieķijā, gan Francijā uzvarēt būs ļoti grūti, tāpēc rīdziniekiem par katru cenu jāuzvar savā laukumā. 

PAOK zelta laiki bija deviņdesmitajos gados, kad komanda triumfēja Grieķijas čempionātā, valsts kausa izcīņā, kā arī ieguva Saporta un Korāča kausus. Pērn klubs pēc 10 gadu pārtraukuma atkal izcīnīja godalgas Grieķijā (bronzu), taču šo sezonu iesāka nepārliecinoši - tikai viena uzvara pirmajās četrās kārtās.

Trīs mājas spēļu sēriju Izaicinājuma kausā ar cīņu pret Ungārijas Atomeromu uzsāks Ventspils basketbolisti. Pēc neveiksmes Južnijā (67:81) grupu turnīra pirmajā kārtā kļuvis skaidrs, ka zaudējums kādā no spēlēm savā laukumā kurzemniekus nostādīs sarežģītā situācijā. Atomeromu turnīru sāka ar uzvaru savā laukumā 83:72 pār BC Ņižņijnovgorod. To pašu, par kura jaudu Vienotās līgas spēlē sestdien pārliecinājās VEF (88:102).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Mums vairs nav ko zaudēt

Latvijas hokeja izlases noskaņojums pirms spēles ar Zviedrijas komandu ir kaujiniecisks, piektdien pēc treniņa sarunā ar žurnālistiem sacīja komandas galvenais treneris Harijs Vītoliņš.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi