Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas basketbolistes Rozā lentītes spēlē svētdien Rīgā tiekas ar Grieķiju

Latvijas sieviešu valstsvienība, uzsākot pārbaudes spēļu ciklu pirms jūnijā paredzētā Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra, 25.maijā, plkst.17 Arēnā Rīga Rozā lentītes spēlē sacentīsies ar Grieķijas izlasi, ziņo Latvijas Basketbola savienība.

Pirms spēles Latvijas basketbolistes kopā ar saviem atbalstītājiem piedalīsies informatīvās kampaņas Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu! gājienā no Brīvības pieminekļa uz Arēnu Rīga, bet spēli ar Grieķijas izlasi aizvadīs īpašajās rozā formās. Ieeja uz spēli - par ziedojumu.

Valstsvienības sastāvā trenējas 18 basketbolistes, un sastāvu pirmajai pārbaudes spēlei treneri nosauks sestdien pēc vakara treniņa.

Sieviešu basketbola valstsvienība ceturto gadu piedalās krūts vēža informatīvajā kampaņā Pārbaudi krūtis, lai dzīvotu!, kuru organizē Latvijas Basketbola savienība un krūts vēža pacientu atbalsta biedrība Vita.Tās mērķis – aicināt sievietes aktīvāk izmantot valsts apmaksātās pārbaudes, lai slimības gadījumā, ātrāk to diagnosticētu un sāktu ārstēšanu. Plašāk par kampaņas aktivitātēm lasiet: www.pārbaudikrūtis.lv.

Grieķijas sieviešu izlase savu labāko rezultātu starptautiskajā basketbolā sasniedza 2009.gadā Arēnā Rīga, kur izcīnīja piekto vietu Eiropas čempionātā un ceļazīmi uz pasaules čempionātu. Viens no komandas treneriem toreiz bija Georgioss Dikeoulakoss, kurš 2010. un 2011.gadā vadīja Latvijas valstsvienību, bet kopš 2013.gada ir Grieķijas sieviešu izlases galvenais treneris. Pērn viņa vadībā grieķietes uzvarēja kvalifikācijas turnīra pirmajā kārtā, nodrošinot tiesības nākamgad spēlēt EuroBasket Women’2015. Deviņās spēlēs ar Grieķiju Latvijas izlase izcīnījusi piecas uzvaras.

Latvietes par ceļazīmi uz finālturnīru jūnijā sacentīsies kvalifikācijas turnīrā, kur C grupā pretinieces būs Itālija, Igaunija un Portugāle.

Finālturnīram kvalificēsies grupu uzvarētājas un 5 otro vietu ieguvējas (salīdzinot bilances, vērā tiks ņemti tikai tie rezultāti, kas sasniegti spēlēs ar grupas pirmās un trešās vietas ieguvējām; 1.kritērijs - uzvaras, 2.kritērijs - gūto un zaudēto punktu attiecība).

Tiesības 2015.gada jūnijā spēlēt finālturnīrā jau ir pasaules čempionāta dalībniecēm Spānijai, Francijai, Turcijai, Serbijai, Baltkrievijai un Čehijai, rīkotājām Ungārijai un Rumānijai, kā arī pirmā kvalifikācijas turnīra uzvarētājai Grieķijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi