Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Latvijas basketbolistes dramatiskā galotnē zaudē Serbijai un brauc mājās

Latvijas sieviešu basketbola izlase pirmdien Eiropas čempionāta C grupas izšķirošajā mačā ar 56:62 piekāpās Serbijas basketbolistēm, tādējādi pirmo reizi nespējot iekļūt turnīra otrajā posmā. Rezultatīvākā ar 17 punktiem un astoņām atlēkušajām bumbām bija Kristīne Kārkliņa, bet 11 punkti un astoņas atlēkušās Anetei Šteinbergai. Tikmēr serbietēm 15 punktus guva Jeļena Milovanoviča.

Punktus pirmās pēc teju minūti ilga uzbrukuma, kurā izcīnīja vairākas atlēkušās bumbas pie Latvijas groza, guva serbietes, bet Latvija uzreiz atbildēja ar precīzu Šteinbergas pustālo metienu pēc pagrieziena un Jākobsones trejaci - 5:2. Turpinājumā Latvijai četrus punktus pēc kārtas guva Aija Brumermane, izvirzot mūsējās vadībā (9:6), bet sekoja Serbijas ofensīva un Latvija jau iedzinējos ar 9:13. Abas komandas spēles sākumā darbojās ļoti agresīvi un pie brīva metiena tikt bija praktiski neiespējami. Ceturtdaļas beigas latvietes aizvadīja ne pārāk sekmīgi un pēc pirmajām 10 minūtēm atradās iedzinējos ar -6 (14:20). Liels serbiešu pārsvars zem groziem (14:5) un jau sešas atlēkušās bumbas uzbrukumā pretiniecēm -  Latvijas izlase turpināja pirmajos divos mačos pieļautās kļūdas.

Otro ceturtdaļu ar četriem punktiem pēc kārtas sāka serbietes, bet latvietēm atkal iztērētas visas 24 sekundes uzbrukumā - treneris Aigars Nerips spiests saukt meitenes uz minūtes pārtraukumu. Turpinājumā serbietēm pagalam neveicās uzbrukumā - aizmesti garām vairāki metieni no groza apakšas, tomēr Latvija spēja atbildēt vien ar Babkinas pustālo. Drīz vien Serbija sasniedz lielāko pārsvaru spēlē līdz šim (27:16), bet sekoja četri punkti pēc kārtas Latvijai un pārtraukumu jau spiesta ņemt pretinieču galvenā trenere. Vairāk nekā divas minūtes abas komandas neguva ne punkta, bet to pārtrauca Kārkliņa ar precīzu pustālo augstā lēcienā - vairs tikai 22:27. Atlikušajā laikā gan nedaudz labāk nospēlēja pretinieces, pirmo puslaiku uzvarot ar 31:24. Tāpat pretiniecēm iespaidīgs pārsvars zem groziem (24:14), bet kļūdu skaits pirmajās 20 minūtēs identisks - pa astoņām katrai komandai.

Otro puslaiku ar diviem punktiem sāk Kārkliņa, seko vēl četri (Jansone, Babkina) un trauksmes zvans atskan Serbijas nometnē - Latvija pietuvojās līdz viena punkta deficītam (30:31). Pēc spēlētām trim minūtēm gan pirmie punkti arī Serbijai, bet ar precīzu caurgājienu atbild Babkina. Divas reizes nonācām precīza metiena attālumā no vadības atgūšanas vai vismaz neizšķirta, tomēr allaž nedaudz pietrūka. Kādā no epizodēm Jansone nopelnīja apšaubāmu sodu uzbrukumā un metienu, kas būtu panācis neizšķirtu uz tablo, tiesneši tomēr neieskaitīja. Trīs minūtes līdz ceturtdaļas beigām Babkina ar soda metienu panāk 33:34, bet pretinieču fatālās neveiksmes uzbrukumā turpinājās. Tiesa, ceturtdaļas izskaņā pretinieces atkal atguva precizitāti un septiņu punktu pārsvaru pirms pēdējām 10 minūtēm - 43:36.

Izšķirošas ceturtdaļas sākumā Šteinberga pietuvina Latviju līdz piecu punktu atstatumam, vienu precīzu soda metienu un precīzu ātro uzbrukumu pievieno arī Kārkliņa un vairs tikai -2 (41:43). Uz serbiešu diviem punktiem Jansone atbild ar precīzu pustālo un saspringtā gaisotne laukumā turpinās. Tūdaļ pat Jansonei vēl divi punkti un precīzs soda metiens (46:47), bet mirkli vēlāk Babkina no soda metienu līnijas pirmo reizi kopš 1.ceturtdaļas atjauno neizšķirtu - 48:48. Diemžēl pāris neveiksmīgas epizodes Latvijas meiteņu izpildījumā un Serbija atkal izvirzās vadībā ar +5 (55:50), bet jāspēlē vēl nepilnas piecas minūtes. Svarīgā brīdī atkārtojam veco kaiti (iztērētas visas 24 sekundes uzbrukumā), bet Serbijas basketboliste met garām abus soda metienus. Nervozā galotnē Kārkliņa realizē divus sodiņus (52:55). Ilgāku laiku uz tablo saglabājas šāds rezultāts, bet 116 sekundes pirms pamatlaika beigām Nerips ņem minūtes pārtraukumu. Iniciatīvu izšķirošajos brīžos uzņēmās Babkina, taču iestrēga serbiešu aizsardzībā un metiens pagalam neizdevās. Serbija no soda līnijas panāk +5 (57:52), bet Kārkliņas divi punkti atgriež cerības. Mirkli vēlāk Kristīnei vēl divi precīzi soda metieni un vairs tikai 56:57, taču Brumermanes piektā piezīme ļauj serbietēm panākt +2. 

Izšķirošajos uzbrukumos pēdējās sekundēs divreiz kļūdās Kārkliņa. Tas ļauj Serbijai panākt 60:56, bet jāspēlē vēl septiņas sekundes. Svarīgā brīdī mūsējām kārtējā kļūda, bet Serbija no soda līnijas pieliek mačam punktu - 62:56.

Šajā spēlē Latvija katastrofāli meta tālmetienus (1/18 -  Eibelei 0/7, Babkinai 0/5), zaudēja cīņa zem groziem (40:42) un vairāk kļūdījās (19:16), taču precīzāk meta no pustālās distances un soda līnijas. Punktus pārsvarā izdevās gūt pēc individuālām darbībām, par ko liecina tikai četras iekrātās rezultatīvās piespēles.

Tādējādi kļuvis skaidrs, ka Latvijas izlasei turnīrs noslēdzies, jo zaudējumus mūsējās piedzīvoja arī pirmajos divos mačos ar Franciju (39:62) un Lielbritāniju (56:69). No C apakšgrupas nākošajā kārtā iekļūs Serbija, kā arī Lielbritānija un Francija, kas vakara spēlē noskaidroja grupas uzvarētāju. Francija bija pārāka ar 79:47 un otro posmu sāks ar divām uzvarām.

Serbietes finālturnīrā piedalās tikai trešo reizi, bet jau divkārt iekļuvušas otrajā posmā.

Latvijas komanda bija augumā vidēji īsākā starp 16 finālturnīrā pārstāvētajām izlasēm, bet sešām basketbolistēm šis bija pirmais čempionāts. 

Eiropas čempionāts basketbolā. C grupa. Trelazē, Francija. 2013.gada 17.jūnijs.

Serbija - Latvija 62:56 (20:14; 11:10; 12:12; 19:20)

Latvija: Kārkliņa 17+8atl., Šteinberga 11+8atl., Babkina 10+4atl., Jansone 5+7atl., Jākobsone 5, Brumermane 4, Krastiņa 4+5atl., Eibele, Šurkusa 

Serbija: Milovanoviča 15, Rada 10+5atl., Butulija 9, Jovanoviča 7, Matiča 7+8atl., A.Daboviča 5, Radokaja 3+6atl., M.Daboviča 2, Kado 2, Krnjiča 2, Vuliča, Ajanoviča 



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

EČ basketbolā sievietēm

C grupas kopvērtējums
1.Francija 3-0 217:118 +99
2.Lielbritānija 2-1 192:203 -11
3.Serbija 1-2 162:208 -46
4.Latvija 0-3 151:193 -42

17.06 Serbija - Latvija 62:56, Francija - Lielbritānija 79:47

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi