Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +8 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 9. maijs
Klāvs, Einārs, Ervīns

Latvijas izlases basketbolistes piedzīvo zaudējumu otrajā pārbaudes spēlē pret Ķīnu

Latvijas sieviešu basketbola izlase, turpinot gatavoties šovasar gaidāmajam Eiropas čempionātam, pirmdien savās mājās piedzīvoja zaudējumu otrajā savstarpējā pārbaudes mačā pret Ķīnu. Latvija ar 63:67 (17:18, 12:16, 15:13, 19:20) piekāpās spēcīgajai Ķīnas izlasei.

Pretēji pirmajām divām pārbaudes spēlēm savā laukumā šoreiz Latvijai neizdevās jau mača sākumā iegūt lielu pārsvaru, un duelis aizritēja līdzīgi. Otrās ceturtdaļas vidū Latvija nokļuva iedzinējos ar 22:30, tomēr uz to ar tālmetienu atbildēja Kate Aizsila, tad tālu divpunktu raidījumu iemeta Ieva Kūlīte, bet Aizsila realizēja arī divus soda metienus un Latvija jau zaudēja tikai ar vienu punktu. Tomēr pēc puslaika mājinieces atradās iedzinējos ar 29:34.

Otrā puslaika ievadā piecus punktus guva Latvijas izlases lielākā zvaigzne Anete Jēkabsone-Žogota, bet pēc diviem Guntas Baško-Melbārdes punktiem latvietes jau ieguva vadību ar 36:35. Cīņa ritēja līdzīgi un pēc trešās ceturtdaļas Latvija zaudēja ar 44:47.

Noslēdzošo desmit minūšu ievadā Latvija beidzot ieguva nedaudz stabilāku vadību, panākot 52:48, tomēr pretinieces to ātri likvidēja. Pēdējās divas minūtes pamatlaikā sākās ar 59:59, tomēr vairāki Latvijas uzbrukumi noslēdzās bez punktiem, ķīnietes panāca 66:61, bet maču noslēdza ar 67:63.

Rezultatīvākā starp latvietēm ar 16 punktiem bija Anete Žogota-Jēkabsone, bet 12 punkti un sešas atlēkušās bumbas Aijai Putniņai.

Ķīnas izlase ir divkārtēja olimpiskā medaļniece un 2008.gadā Pekinas olimpiskajā spēlēs guva augsto ceturto vietu. Savukārt 2012.gada olimpiskajās spēlēs Londonā un pērnā gada pasaules meistarsacīkstēs ķīnietes guva sestās vietas.

Pirmajā pārbaudes spēlē sestdien Latvija savā laukumā sagrāva ķīnietes ar rezultātu 94:67.

Dienu pirms tam Latvijas basketbolistes aizvadīja pirmo pārbaudes maču savā laukumā, kad pārliecinoši ar 76:61 pieveica Baltkrieviju. Šajā spēlē pēc vairāku gadu pārtraukuma valstsvienībā atgriezās Anete Jēkabsone-Žogota, kura ar 20 punktiem kļuva par rezultatīvāko basketbolisti mājinieču rindās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Bronzas kodols saglabāts

Latvijas hokeja valstsvienībā būs pārbaudītas vērtības un septiņi jaunpienācēji.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi