Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas U-16 basketbolisti ar zaudējumu iesāk Eiropas čempionātu

Latvijas U-16 puišu basketbola izlase piektdien Itālijas pilsētā Udīnē notiekošajā Eiropas kadetu čempionātā ar 56:76 (15:20, 10:21, 18:15, 13:20) piekāpās vienaudžiem no Izraēlas.

Rezultatīvākais ar 17 punktiem bija Ričards Kļanskis, kurš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet vēl 13 punktus guva Freds Bagatskis.

Spēles sākums latviešiem padevās pagalam neveiksmīgs, jo pirmās ceturtdaļas piecās minūtēs izdevās gūt tikai vienu punktu, kamēr pretinieki guva jau astoņus. Turpmākajās minūtēs pārsvars palielinājās līdz pat -11 (7:18), bet pirmās desmit minūtes noslēdzās ar zaudējumu 15:20. Otrās ceturtdaļas sākumā pēc Kļanska metiena rezultātu izdevās samazināt līdz -5 (17:22), tomēr pieļautās kļūdas un neprecīzie metieni neļāva pārņemt vadību mačā, otro puslaiku sagaidot iedzinējos ar 25:41.

Trešajā ceturtdaļā izdevās sakārtot aizsardzību, kas drīz vien ļāva pietuvoties pretiniekiem, panākot 41:48. Brīdi vēlāk pretinieki atkal mobilizējās un veica nelielu atrāvienu, ceturtdaļas galotnē atkal palielinot pārsvaru līdz divciparu skaitlim (56:43). Mača pēdējās desmit minūtēs pretinieki spēja saglabāt iepriekš iegūto pārsvaru un neilgi pirms spēles beigām to pat palielināja līdz +20 (72:52). Atlikušajās divās minūtēs rezultāts diži nemainījās un latvieši cieta zaudējumu ar 56:76.

Sestdien plkst.22 būs cīņa ar spāņiem, bet svētdien plkst.19.45 būs spēkošanās ar vienaudžiem no Ziemeļmaķedonijas.

Pēc piedzīvotā zaudējuma izlases stūrmanis Agris Galvanovskis uzteica pretinieku komandas spēlētājus.

"Pretinieki bija asāki un ātrāki, spēlēja pareizāk. Mūsu komandā nav supertalantu, kaut ko varam vinnēt tikai tad, ja katrā epizodē cīnāmies melnām mutēm," par situāciju šī gada čempionātā stāstīja speciālists. "Šodien tā nenotika. Acīmredzot ar treneru vārdiem vien nepietika, lai visi saprastu, ka Eiropas čempionāts nav ekskursija."

"Uzvarējām cīņā pie groziem, kas neizdevās pārbaudes mačos, bet aizmetām garām 15 soda metienus un daudzas reizes arī no brīvām situācijām soda laukumā - tās ir nepietiekamas koncentrēšanās pazīmes. Pietrūkst pašdisciplīnas. Ceru, ka šī pieredze palīdzēs saprast realitāti," neapmierinātību par komandas sniegumu pauda Galvanovskis.

"Mums priekšā smags čempionāts. Nākamie pretinieki spāņi ir garāki, un īpaši grūti var klāties saspēles vadītājiem," otrajā spēlē gaidāmo ieskicēja izlases stūrmanis. "Maķedoniešus viņi sākumā "nospieda", bet mača gaitā Ziemeļmaķedonijas izlase atguvās, nospēlēja kvalitatīvi un gandrīz panāca spāņus. Būs nopietna pārbaude mūsu meistarībai, jo īpaši raksturam. Tāpēc, ka te basketbols ir daudz kvalitatīvāks, nekā pierasts spēlēt ikdienā."

Astotdaļfinālā B grupas četrinieks tiksies ar A grupas vienībām (Horvātija, Vācija, Itālija, Krievija). Uzvarētāji turpinās cīņu par 1.-8.vietu, zaudētāji par 9.-16.vietu. Piecas labākās komandas nodrošinās vietu nākamā gada U-17 Pasaules kausā.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, Agra Galvanovska vadītā komanda šovasar kopumā aizvadīja desmit pārbaudes spēles. Tika piedzīvoti pa diviem zaudējumiem Polijas un Krievijas komandām, pa uzvarai un zaudējuma bija pret Somiju un Igauniju, bet pa vienai neveiksmei bija pret Lietuvu un Vāciju.

Iepriekšējos divus gadus latvieši sasniedza ceturtdaļfinālu un ieņēma astoto vietu. Kopš neatkarības atgūšanas Latvijas kadetu komandas labākais sasniegums bija otrā vieta, kas galvenā trenera Jāņa Gailīša vadībā tika izcīnīta četrās Latvijas pilsētās notikušajā turnīrā 2014.gada vasarā.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās. Tiesa, U-20 un U-18 basketbolisti zaudēja vietu elitē.

Latvijas U-16 kadetu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātā:

Valters Briedis ("Ādaži"), Rihards Teirumnieks, Kristaps Arbidāns (abi - "Ezerzeme"), Otto Fārenhorsts, Aleksis Gedrovics (abi - "Rīga"/DSN), Freds Bagatskis ("Valencia", Spānija), Edgars Bērziņš, Raivo Butirins (abi - "Rīga"/"Ķeizars"), Edvards Struža, Dāvids Grīnbergs (visi - BS "Rīga"), Dāvis Skreivers ("Jēkabpils"/"Līvāni"), Ričards Kļanskis ("Orlandina", Itālija).

(papildināta visa ziņa)

Top komentāri

prieks
p
Ja múséjie uzvarétu ar +20, tad teiktu, ka esam sagrávushi jevrejus. Lietas ir jásauc patiesos várdos! LV basketbola nákotne péc shí gada rezultátiem izskatás vienkárshi biedéjoshi katastrofála. Ko dara treneri?! Bet jevreji dríz mús droshi vien vinnés arí hokejá.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi