Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas U-18 basketbolistes EČ ceturtdaļfinālā kapitulē krievietēm

Latvijas U-18 meiteņu izlase ceturtdien Sarajevā piedzīvoja pārliecinošu zaudējumu Eiropas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Latvijas jaunās basketbolistes ar rezultātu 52:79 (14:25, 13:14, 13:21, 12:19) zaudēja Krievijas vienaudzēm, piedzīvojot pirmo neveiksmi turnīrā. Tādējādi komanda čempionātu turpinās, cīnoties par 5.-8.vietu.

Izlases sastāvā rezultatīvākā ar 17 punktiem bija Laura Meldere, kurai arī desmit atlēkušās bumbas, bet neviena cita basketboliste komandā neguva vairāk par sešiem punktiem. Tik punktus guva Paula Mauriņa.

Latvija pamatīgos iedzinējos nonāca jau pirmajā ceturtdaļā, kad krievietes nepilnu sešu minūšu laikā panāca 14:3, bet otrās ceturtdaļas sākumā viņu pārsvars sasniedza jau 17 punktus (31:14). Lai arī vēlāk Latvijas izlase spēli izlīdzināja un pirmo puslaiku noslēdza ar 12 punktu deficītu (27:39), otrajā puslaikā tai nebija nekādu argumentu, lai iesaistītos cīņā par uzvaru, jo Krievija trešajā ceturtdaļā pirmo reizi ieguva arī 20 punktu vadību. Savukārt noslēdzošajās desmit minūtēs pretinieces jau tuvojās 30 punktu pārsvaram.

Iepriekš jau ziņots, ka Latvijas izlase pirmajā čempionāta spēlē ar 85:60 sagrāva mājinieces Bosniju un Hercegovinu, bet otrajā mačā ar 89:84 pārspēja Poliju, kamēr grupu turnīra noslēdzošajā cīņā ar 73:69 tika apspēlēta Lietuva un gūta uzvara apakšgrupā. Savukārt astotdaļfinālā ar 74:58 droši pārspēja Izraēlas izlasi.

Savukārt Krievijas basketbolistes pirmajā B apakšgrupas spēlē ar 74:50 pārspēja Serbiju, otrajā mačā ar 34:76 cieta sagrāvi pret Ungāriju, bet noslēdzošajā spēlē ar 78:65 tika uzvarēta Baltkrievijas valstsvienība, grupā ieņemot otro vietu. Tikmēr astotdaļfinālā ar sīvā cīņā ar 83:81 uzvarēta Horvātijas izlase.

Sezonas laikā liela daļa no basketbolistēm kopā spēlējušas "TTT Rīga - Juniores" vienībā pie izlases galvenā trenera Aināra Čukstes, bet divas dāmas ieguvušas labu praksi Liepājas komandā. Trīs spēlētājas U-18 čempionātā varēs spēlēt arī nākamgad, viena - vēl divus gadus.

Šī gadu gājuma komanda galvenā trenera Kaspara Mājenieka vadībā 2017.gadā Eiropas U-16 čempionātā izcīnīja ceturto vietu un ceļazīmi uz U-17 Pasaules kausa izcīņu, kurā pērn tika sasniegta astotā vieta. Jetei Nullei šis ir jau astotais jauniešu čempionāts, Laurai Melderei - septītais, Ketijai Vihmanei un Paulai Kļeščovai - piektais.

Čukste Eiropas jaunatnes čempionātos regulāri strādā kopš 2001.gada, šai laikā divas reizes ar U-20 izlasi izcīnot bronzas medaļas, bet pēdējos gados divreiz iegūstot ceļazīmi uz U-19 Pasaules kausa izcīņu.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, latvietes vispirms pārbaudes spēlēs piekāpās somietēm, kuras spēlēs Eiropas čempionāta B divīzijā (66:92 un 73:90), pēc tam pārliecinoša uzvara Baltijas kausa izcīņā (tai skaitā 67:43 pār Lietuvas izlasi), kam sekoja divi zaudējumi Francijas juniorēm (48:81 un 53:72) un uzvara pār Krievijas U-18 izlasi (61:56).

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās vecuma grupās.

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlases sastāvs Eiropas čempionātam:

Jete Nulle, Anita Miķelsone, Paula Kļeščova, Juta Harčenko (visas - "TTT Rīga - Juniores"), Una Šteinharde, Madlēna Ģērķe, Eva Indriķe, Paula Mauriņa, Nikola Priede (visas - "TTT Rīga - Kadetes"), Ketija Vihmane, Daniela Grigorjeva (abas - "Liepāja"/LSSS), Laura Meldere (Venēcijas "Umana Reyer").

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi