Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas U-18 basketbolisti izlaiž 21 punkta pārsvaru, bet dramatiskā galotnē uzvar Turcijas vienaudžus

Latvijas U-18 puišu basketbola izlase trešdien Ventspilī Eiropas čempionāta (EČ) astotdaļfināla mačā aizvadīja katastrofālu otro puslaiku, izlaižot 21 punkta pārsvaru, tomēr dramatiskā galotnē uzvarēja Turcijas vienaudžus, kas ļaus turpināt cīņu par turnīra medaļām.

Latvijas jauniešu izlase guva uzvaru ar rezultātu 62:61 (30:16, 12:13, 5:19, 15:13), turpinājumā šajā čempionātā spēlējot par 1.-8.pozīciju, piecām labākajām izlasēm tiekot pie ceļazīmēm uz nākamā gada U-19 Pasaules kausa izcīņu.

Mājinieki pēc pirmā puslaika bija drošā vadībā ar 42:29, piedevām spēles otrajā ceturtdaļā Latvijas pārsvars bija pat 21 punkts. Tomēr turpinājums bija katastrofāls, jo trešajā ceturtdaļā latvieši guva vien piecus punktus, pēc tam nepilnas piecas minūtes pirms beigām nonākot arī iedzinējos ar 51:58.

Tiesa, spēles beigās Latvijai bija iespēja izglābties, kas tika izmantota, vispirms starpību samazinot līdz 58:60, bet 52 sekundes līdz sirēnai Artūrs Kurucs ar tālmetienu panāca izlīdzinājumu 61:61. Visbeidzot, uzvaras grozu iemeta komandas līderis Artūrs Žagars, kurš 29 sekundes pirms beigām trāpīja vienu no diviem soda metieniem.

Turcijai atlika pēdējais uzbrukums, kurā pretinieki no groza apakšas izdarīja pat četrus metienus, tomēr Latvijas puiši ar agresīvu aizsardzību spēja nosargāt minimālu pārsvaru un iekļūt turnīra astoņu labāko komandu skaitā.

Latvijas U-18 izlase līdz ar to ceturtdaļfinālā tiksies ar Lielbritāniju, kas astotdaļfinālā negaidīti ar 77:73 (24:19, 14:17, 24:19, 15:18) uzvarēja Somiju.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi