Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase uzvar pirmajā spēlē Eiropas čempionātā

Latvijas U-18 meiteņu basketbola izlase sestdien ar uzvaru sāka Eiropas čempionātu basketbolā, kas norisinās Bosnijas un Hercegovinas galvaspilsētā Sarajevā.

Latvijas izlase pirmajā čempionāta spēlē ar 85:60 (22:25, 17:13, 25:9, 17:13) sagrāva mājinieces Bosniju un Hercegovinu.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar 18 punktiem bija Paula Kļeščova, kura arī atdeva piecas rezultatīvas piespēles, bet vēl 16 punktus pievienoja Juta Harčenko.

Spēles pirmās desmit minūtes noritēja visai sīvi, tomēr, pārsniedzot 20 gūto punktu robežu, iniciatīvu pārņēma mājinieces. Šādi tas gan ilgi nepalika, un otrās desmit minūtes jau pagāja Latvijas izlases zīmē, pārtraukumā dodoties ar minimālu pārsvaru. Savukārt trešajā ceturtdaļā laukumā bija redzama pavisam cita Latvijas valstsvienība - meitenes desmit minūšu laikā ielaida vien deviņus punktus, bet pašas sameta gandrīz trīs reizes vairāk. Noslēdzošās desmit minūtes latvietes iesāka ar deviņu punktu atrāvienu, bet mača turpinājumā mājinieces tā arī nespēja rast pretargumentus, līdz ar to Latvijas izlase čempionātu uzsāka ar uzvaru 85:60.

Bez Latvijas un Bosnijas un Hercegovinas B apakšgrupā spēlē arī Polijas un Lietuvas izlases. Pēc vienas aizvadītas spēles pirmo vietu ar vienu gūtu panākumu dala Latvija un Lietuva. Savukārt Polija un Bosnijas un Hercegovina piedzīvojušas zaudējumus.

B grupas turnīrā latvietes vēl cīnīsies ar Polijas (svētdien plkst.17.15) un Lietuvas (pirmdien plkst.15) komandām. Trešdien astotdaļfinālā būs jāspēlē ar kādu no A grupas vienībām (Beļģija, Itālija, Horvātija, Zviedrija). Uzvarētājas turpinās cīņu par medaļām, bet zaudētājas - par devīto vietu.

Sezonas laikā liela daļa no basketbolistēm kopā spēlējušas "TTT Rīga - Juniores" vienībā pie izlases galvenā trenera Aināra Čukstes, bet divas dāmas ieguvušas labu praksi Liepājas komandā. Trīs spēlētājas U-18 čempionātā varēs spēlēt arī nākamgad, viena - vēl divus gadus.

Šī gadu gājuma komanda galvenā trenera Kaspara Mājenieka vadībā 2017.gadā Eiropas U-16 čempionātā izcīnīja ceturto vietu un ceļazīmi uz U-17 Pasaules kausa izcīņu, kurā pērn tika sasniegta astotā vieta. Jetei Nullei šis ir jau astotais jauniešu čempionāts, Laurai Melderei - septītais, Ketijai Vihmanei un Paulai Kļeščovai - piektais.

Čukste Eiropas jaunatnes čempionātos regulāri strādā kopš 2001.gada, šai laikā divas reizes ar U-20 izlasi izcīnot bronzas medaļas, bet pēdējos gados divreiz iegūstot ceļazīmi uz U-19 Pasaules kausa izcīņu.

Gatavojoties Eiropas čempionātam latvietes vispirms pārbaudes spēlēs piekāpās somietēm, kuras spēlēs Eiropas čempionāta B divīzijā (66:92 un 73:90), pēc tam pārliecinoša uzvara Baltijas kausa izcīņā (tai skaitā 67:43 pār Lietuvas izlasi), kam sekoja divi zaudējumi Francijas juniorēm (48:81 un 53:72) un uzvara pār Krievijas U-18 izlasi (61:56).

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās vecuma grupās.

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi