Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Latvijas U-18 meiteņu izlase Eiropas čempionātā uzvar Izraēlu

Latvijas U-18 meiteņu izlase trešdien Sarajevā izcīnīja uzvaru Eiropas čempionāta astotdaļfinālā, pārspējot Izraēlas izlasi, tādējādi latvietēm gaidāma cīņa sacensību ceturtdaļfinālā.

Uzvarētāju rindās pa 14 punktiem guva Laura Meldere, Jete Nulle un Eva Indriķe. Melderes kontā arī 11 atlēkušās bumbas un četras piespēles, bet Nulle izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Latvietes jau ar spēles pirmo minūti centās pārņemt iniciatīvu, tomēr pirmā ceturtdaļa noritēja visai sīvi, pie tam Izraēlas izlase lieliski uzbruka no tālās distances, bet pēc nospēlētām desmit minūtēm Latvijas izlase spēja iegūt nelielu pārsvaru ar 24:23. Pirmā puslaika otrajā pusē latvietes jau bija atrāvušās ar 35:27, bet, dodoties pārtraukumā, pārsvars saruka līdz sešiem punktiem - 40:34. Trešajā puslaikā Izraēlas valstsvienība atkal sasparojās, tomēr nespēja izlīdzināt rezultātu, lielākoties esot iedzinējos ar piecu vai sešu punktu starpību.

Noslēdzošajās desmit minūtēs Latvijas izlase izteikti dominēja gan uzbrukumā, gan cīņā par atlēkušajām bumbām. Pēc piecām nospēlētām minūtēm latvietes atradās vadībā ar 66:54, bet mača turpinājumā pretinieces sakrāja piezīmju normu, kas palīdzēja uzbrukumā, izcīnot uzvaru ar 74:58.

Ceturtdaļfinālā Latvijas izlase spēkosies ar Krievijas vienaudzēm, kuras astotdaļfināla mačā sīvā cīņā ar 83:81 pārspēja Horvātiju.

Iepriekš jau ziņots, ka Latvijas izlase pirmajā čempionāta spēlē ar 85:60 sagrāva mājinieces Bosniju un Hercegovinu, bet otrajā mačā ar 89:84 pārspēja Poliju, kamēr grupu turnīra noslēdzošajā cīņā ar 73:69 tika apspēlēta Lietuva un gūta uzvara apakšgrupā.

Sezonas laikā liela daļa no basketbolistēm kopā spēlējušas TTT Rīga - Juniores vienībā pie izlases galvenā trenera Aināra Čukstes, bet divas dāmas ieguvušas labu praksi Liepājas komandā. Trīs spēlētājas U-18 čempionātā varēs spēlēt arī nākamgad, viena - vēl divus gadus.

Šī gadu gājuma komanda galvenā trenera Kaspara Mājenieka vadībā 2017.gadā Eiropas U-16 čempionātā izcīnīja ceturto vietu un ceļazīmi uz U-17 Pasaules kausa izcīņu, kurā pērn tika sasniegta astotā vieta. Jetei Nullei šis ir jau astotais jauniešu čempionāts, Laurai Melderei - septītais, Ketijai Vihmanei un Paulai Kļeščovai - piektais.

Čukste Eiropas jaunatnes čempionātos regulāri strādā kopš 2001.gada, šai laikā divas reizes ar U-20 izlasi izcīnot bronzas medaļas, bet pēdējos gados divreiz iegūstot ceļazīmi uz U-19 Pasaules kausa izcīņu.

Gatavojoties Eiropas čempionātam, latvietes vispirms pārbaudes spēlēs piekāpās somietēm, kuras spēlēs Eiropas čempionāta B divīzijā (66:92 un 73:90), pēc tam pārliecinoša uzvara Baltijas kausa izcīņā (tai skaitā 67:43 pār Lietuvas izlasi), kam sekoja divi zaudējumi Francijas juniorēm (48:81 un 53:72) un uzvara pār Krievijas U-18 izlasi (61:56).

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalās U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās vecuma grupās.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi