Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Latvijas U-19 basketbolisti piektajā PK spēlē tiek pie pirmā panākuma

Latvijas U-19 basketbola izlase piektdien Grieķijā Pasaules kausa ceturtdaļfināla mačā par 9.-16.vietu ar rezultātu 87:84 (24:23, 22:21, 19:20, 22:20) pārspēja Ķīnas izlasi, gūstot pirmo panākumu sacensībās.

Latvijas izlases sastāvā 29 punktus iemeta Valters Vēveris, kuram arī astoņas atlēkušās bumbas, bet Adrians Šnipke izcēlās ar 22 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm. Tikmēr viens no šīs valstsvienības līderiem Artūrs Kurucs laukumā pavadīja vien desmit minūtes un 39 sekundes, jo basketbolists pirmajā puslaikā iedzīvojās savainojumā.

Pirmā ceturtdaļa latviešiem iesākās nepateicīgi, jo pēc nospēlētām četrām minūtēm pretinieku pārsvars bija jau septiņi punkti, bet ceturtdaļas pusē tas pieauga līdz +11. Latvieši gan spēja parādīt raksturu un vien divas minūtes līdz ceturtdaļas beigām pietuvojās, panākot neizšķirtu 20:20, bet pēc desmit minūtēm Latvijas izlase jau bija vadībā ar 24:23. Otrajās desmit minūtēs abas komandas neilgi bija vadībā, bet ceturtdaļas izskaņā latvieši atkal guva par punktu vairāk, puslaikā dodoties pie 46:44.

Trešā ceturtdaļa lielākoties pagāja Latvijas zīmē, jo puiši ātri vien spēja atrauties ar deviņu punktu pārsvaru, tomēr piezīmju problēma un metienu neprecizitāte pēdējās minūtēs atļāva saglabāt vien minimālu pārsvaru 65:64. Pēdējā ceturtdaļa latviešiem iesākās pagalam neveiksmīgi, jo minimālais pārsvars pārauga par trīs līdz četru punktu deficītu. To gan pēc piecām nospēlētām minūtēm izdevās kliedēt, iegūstot pārsvaru ar 75:71, bet vien 20 sekundes līdz mača beigām Ķīna rezultātu izlīdzināja, panākot 84:84. Pēdējais uzbrukums gan bija Latvijai, kas arī padevās veiksmīgs un mačā tika svinēta uzvara ar 87:84.

Spēle par 9.-12.vietu Latvijas izlasei paredzēta sestdien.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka Latvijas jaunie basketbolisti grupu turnīrā zaudēja visās trijās spēlēs un ieņēma pēdējo vietu B grupā - 79:93 pret Mali, 52:81 pret Austrāliju un 76:78 pret Kanādu, savukārt astotdaļfinālā tika piedzīvots graujošs zaudējums ar 66:116 pret ASV izlasi.

Pirms diviem gadiem par Pasaules kausa ieguvēju U-19 vecuma grupā gan kļuva Kanāda, bet ASV bija uzvarējusi iepriekšējās divas reizes.

Latvijas juniori tiesības spēlēt Pasaules kausa izcīņā ieguva, pērn izcīnot otro vietu Eiropas U-18 čempionātā.

Gatavojoties Pasaules kausa izcīņai, latvieši aizvadīja septiņas pārbaudes spēles, kurās izcīnīja divas uzvaras. Vispirms divreiz tika atzīts Krievijas pārākums (66:74 un 95:97), pēc tam pret Lietuvu piedzīvota neveiksme (72:75) un izcīnīta uzvara (84:82), bet turpinājumā piedzīvoti zaudējumi Austrālijai (61:85) un Igaunijas U-20 izlasei (60:69). Noslēdzot gatavošanas Pasaules kausam, Latvija pārspēja vienaudžus no Ķīnas (94:76).

Jau ziņots, ka U-19 izlasei pasaules kausā nevar palīdzēt viens no tās potenciālajiem līderiem Artūrs Žagars, kuram rudenī tika veikta potītes operācija. Tiesa, valstsvienībai talkā devusies liela daļa no pērn sudrabu izcīnījušās komandas.

Izlase par pasaules čempionāta godalgām cīnās Iraklijā, kas atrodas uz Krētas salas. Turnīrs norisināsies līdz svētdienai.

U-19 Pasaules kausa izcīņā puišu konkurencē Latvija pārstāvēta trešo reizi. 1999.gadā tika izcīnīta devītā vieta, bet 2011.gadā Rīgā - desmitā pozīcija.

Latvija ir vienīgā valsts Eiropā, kuras jauniešu komandas šovasar piedalīsies U-19 Pasaules kausa izcīņā gan puišu, gan meiteņu konkurencē, kā arī Eiropas čempionātu A divīzijās visās sešās grupās.

Latvijas U-19 vīriešu basketbola izlases kandidāti:

Ojārs Bērziņš (Mursijas UCAM, Spānija), Rodrigo Būmeisters ("Jēkabpils"/"SMSCredit.lv"), Artūrs Kurucs (Vitorijas "Kirolbet Baskonia", Spānija), Valters Vēveris, Armands Berķis (abi - Andoras "Morabanc", Spānija), Dāvids Vīksne ("Ventspils"), Adrians Šnipke, Edvards Mežulis (abi - "Latvijas Universitāte"), Oskars Hlebovickis ("Jūrmala"/"Betsafe"), Anrijs Miška (Salamankas "Tormes", Spānija), Mārcis Šteinbergs (Grankanārijas "Herbalife", Spānija / "Ogre"), Ričards Vitoļskis ("Ventspils Augstskola").

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi