Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +17 °C
Viegls lietus
Piektdiena, 11. oktobris
Silva, Monta, Tince

Latvijas U-20 basketbolistes pārbaudes mačā atkārtoti pieveic Baltkrieviju

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase sestdien atkārtoti pārbaudes mačā Viļņā pieveica Baltkrievijas vienaudzes.

Latvijas izlase apspēlēja pretinieces ar rezultātu 87:70 (30:17, 19:20, 22:15, 16:18).

Rezultatīvākās Latvijas komandas rindās bija Rūta Veidere un Kate Aizsila, katrai gūstot pa 14 punktiem, bet 11 punktus pievienoja Kitija Laksa.

Kā zināms, piektdien pirmajā abu komandu savstarpējā mačā Latvija bija pārāka ar 81:70.

"Prieks, ka turpinās augšupejošā līkne - šodien spēles kvalitāte bija labāka nekā vakar," Latvijas Basketbola savienības (LBS) mājaslapā citēts izlases treneris Aivars Vīnbergs. "Jau pirmajā ceturtdaļā ņēmām iniciatīvu savās rokās un spēles gaitā to tikpat kā neatdevām. Uzvarējām cīņā par atlēkušajām bumbām - 48 pret 37, kā arī precīzi metām trīspunktniekus, vienlaikus pārāk ar tiem neaizraujoties, grozā raidot deviņus metienus no 15."

"Uzvarēt, protams, ir patīkami, tomēr tas nenozīmē, ka ar spēles kvalitāti viss ir kārtībā. Joprojām pārāk daudz nepiespiestu kļūdu vienkāršās situācijās, joprojām daudz nepareizu lēmumu. Tomēr labi, ka uz rangu tabulā līdzās esošas komandas fona esam konstatējuši ne tikai savus trūkumus, bet arī plusus. Ar katru nospēlēto ceturtdaļu uzlabojas savstarpējā saprašanās un aug spēlētāju pārliecība," atklāja Vīnbergs.

U-20 jaunietes pašlaik gatavojas Eiropas čempionātam A divīzijā, kas no 3. līdz 13.jūlijam risināsies Itālijas pilsētā Udīnē. Apakšgrupu turnīrā latvietes sacentīsies ar Grieķijas, Francijas un Spānijas izlasēm, trim labākajām komandām turpinot cīņu par medaļām.

Eiropas čempionātā piedalīsies 16 valstsvienības, kuras sadalītas četrās apakšgrupās, pa četrām komandām katrā. Trīs spēcīgākās pirmā posma vienības kvalificēsies otrajam posmam, kamēr grupu vājākās komandas aizvadīs spēles savā starpā un pēc tam tiksies ar sliktākajām otrā posma izlasēm. Trīs vājākās Eiropas čempionāta komandas atstās A divīzijas sacensības.

2012.gadā Latvijas U-20 izlase Eiropas čempionāta A divīzijā palika vien 15.vietā, tāpēc pērn tai bija jācīnās par ceļazīmēm uz spēcīgāko komandu grupu. Pirms tam 2005., 2009. un 2010.gadā Latvijas izlase šajā vecuma grupā tika pie Eiropas čempionāta bronzas godalgām.

Latvijas U-20 izlases kandidātu saraksts dalībai Eiropas čempionāta A divīzijā:

Sigita Džarcāne ("Cēsis"), Kitija Laksa, Rūta Veidere, Ilze Jākobsone, Ance Aizsila (visas - TTT Rīga), Asnāte Fomina, Kate Aizsila, Kate Krēsliņa, Paula Langina, Paula Tomsone (visas - RSU/Merks), Liene Stalidzāne (Latvijas Universitāte), Vineta Bīriņa, Elīna Bērziņa (TTT Juniores), Sindija Gūtmane (Ventspils), Renāte Reine, Alise Feodorova (abas - Francija).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi