Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

LBS biedru sapulcē vēlē jaunu prezidentu

Par Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta krēslu otrdien LBS biedru sapulcē cīnīsies Kaspars Cipruss, Raimonds Vējonis un Anete Jēkabsone-Žogota.

LBS biedru sapulce notiks 21.janvārī, plkst.11, Grand Hotel Kempinski Rīga, Rīgā, Aspazijas bulvārī 22.

Kā pirmais oficiāli savu kandidatūru pieteica bijušais Latvijas izlases spēlētājs Kaspars Cipruss.

Cipruss basketbolā administratīvajā darbā darbojies kā Latvijas Jaunatnes līgu (LJBL) direktors, bet šobrīd viņš strādā Izglītības un zinātnes ministrijas Sporta departamentā. Bijušais Latvijas izlases centra spēlētājs Cipruss turpina arī basketbolista gaitas, spēlējot Latvijas Basketbola līgas (LBL) otrajā divīzijā.

Ciprusam bija bagātīga klubu karjera, kuras laikā viņš divas reizes tika kronēts par Latvijas čempionu.

Bijušais Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis ir aktīvs "Ogres" kluba līdzjutējs un ir iesaistījies dažādās ar basketbolu saistītās aktivitātēs. Viņam ir vairāk nekā divu gadu desmitu pieredze sabiedrības pārvaldē, gan ministriju vadīšanā, gan Valsts prezidenta amatā.

Viņam atbalstu izteikuši Nacionālās basketbola asociācijas klubā Vašingtonas "Wizards" spēlējošie Anžejs Pasečņiks un Dāvis Bertāns, viņa tēvs un ilggadējs Valmieras kluba spēlētājs Dainis Bertāns, basketbola klubs "Valmiera Glass/Vidzemes Augstskola", Valmieras Bērnu sporta skola, Cēsu pilsētas Sporta skola, biedrība "Sporta Klubs Cēsu Basketbols", Rūjienas novada sporta skola un biedrība "Sporta klubs Rūjiena", kā arī Latvijas basketbola izlases saspēles vadītājs Jānis Strēlnieks.

Bjusī Latvijas izlases basketboliste Jēkabsone-Žogota pirmā publiski paziņoja par kandidēšanu, bet savu pieteikumu viņa iesniedza kā pēdējā. Jēkabsone-Žogota Latvijas valstsvienībā aizvadīja 134 spēles, kurās guva 2206 punktus, kas šobrīd ir visu laiku labākais rezultāts.

2014.gadā viņa ar Fīniksas "Mercury" komandu kļuva par Sieviešu nacionālās basketbola asociācijas (WNBA) čempioni, kļūstot par pirmo Latvijas basketbolisti, kas izcīna šo titulu. Viņa ir divkārtēja Eirolīgas čempione, reizi uzvarējusi Eiropas kausā, tāpat kļuvusi par Latvijas, Francijas, Turcijas un Krievijas čempioni. Jēkabsone-Žogota 2007.gadā tika atzīta par Eiropas labāko spēlētāju, bet 2005.gadā viņa ieguva Eiropas labākās jaunās spēlētājas balvu.

2017.gada jūnijā Jēkabsone-Žogota no saraksta "Latvijas Reģionu Apvienība"/"Latvijas attīstībai" tika ievēlēta par Rīgas domes deputāti.

Viņas kandidatūru atbalsta biedrība "Basketbola klubs "VEF Rīga"", biedrība "Ventspils basketbola klubs", biedrība "Basketbola klubs "Jelgava"", biedrība "Basketbola klubs "Saldus"", biedrība "Streetbasket", biedrība "Profesionālā basketbola skola "VEF Rīga"", biedrība "Basketbola klubs "Vecmeistari"", biedrība "Mūsu darbs mieram", Jelgavas Bērnu un jaunatnes sporta skola, Biedrība "Jaunā sieviešu basketbola līga" (Dimantu akadēmija), Bauskas rajona bērnu un jaunatnes sporta skola, nodibinājums "Latvijas Ratiņbasketbola sporta federācija", Liepājas Sporta spēļu skola, Krāslavas Sporta skola, Rīgas Stradiņa universitātes sporta klubs, biedrība "Basketbola klubs "Jēkabpils"", biedrība "RTU sports".

Par ģenerālsekretāru Jēkabsones-Žogotas ievēlēšanas gadījumā piekritis kļūt vīriešu izlases ģenerālmenedžeris Artūrs Štālbergs, bet Štālberga vietā uz ģenerālmenedžera amatu pieteikts ilggadējais valstsvienības dalībnieks Kristaps Janičenoks. Tāpat LBS valdē Jēkabsones-Žogotas vadībā piekrituši būt AS "Radio SWH" valdes priekšsēdētājs Jānis Šipkēvics, sporta un kultūras kustība "Ghetto Games" dibinātājs Raimonds Elbakjans, jurists un Starptautiskās Bobsleja un skeletona federācijas viceprezidents Mārtiņš Dambergs un trīs lielāko pašmāju klubu - "TTT Rīga", "VEF Rīga" un "Ventspils" - pārstāvji.

Par labu ilggadējās Latvijas izlases līderes kandidatūrai izteikušies treneri - Armands Krauliņš, Kārlis Muižnieks un Maija Kubliņa.

Pirmdien, 20.janvārī, LBS ģenerālsekretārs Edgars Šneps, kurš šo amatu ieņem kopš 2009.gada sākuma, paziņoja, ka basketbola saimniecībai vajadzīgs jauns ģenerālsekretārs. Gadījumā, ja 21.janvārī par LBS prezidentu ievēlēs Raimondu Vējoni vai Kasparu Ciprusu, kuri pagaidām nav nominējuši savus kandidātus ģenerālsekretāra amatam, Šneps ir gatavs turpināt pildīt pienākumus, līdz jaunieceltā valde apstiprinās jaunu ģenerālsekretāru.

Prezidents tāpat kā LBS padome tiek vēlēts četru gadu periodam. Pašreizējā LBS prezidenta un padomes pilnvaru termiņš beidzas 2020.gada 27.janvārī.

Rīgas Ostas policijas priekšnieks un pašreizējais LBS vadītājs Valdis Voins jau iepriekš paziņoja, ka uz trešo termiņu nekandidēs. Viņš LBS prezidenta amatu ieņem kopš 2011.gada 2.februāra, organizācijas vadībā aizstājot ilggadējo prezidentu Ojāru Kehri. Iepriekšējās vēlēšanās 2016.gada janvārī viņš bija vienīgais kandidāts uz amatu un tika pārvēlēts vienbalsīgi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi