Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

LBS ģenerālsekretāra amatā ieceļ Ciprusu, Janičenoks pildīs LBL direktora pienākumus

Latvijas Basketbola savienības (LBS) valde organizācijas ģenerālsekretāra amatā apstiprinājusi bijušo valstsvienības spēlētāju, Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta ekspertu Kasparu Ciprusu, savukārt par Latvijas basketbola līgas (LBL) direktoru iecelts pieredzējušais Kristaps Janičenoks, ceturtdien vēsta LBS

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka ilggadējam LBS ģenerālsekretāram Edgaram Šnepam atvadoties no amata, jauns ģenerālsekretārs varētu tikt ievēlēts pēc 11.jūnijā plānotās LBS valdes sēdes.

Jau iepriekš basketbola pazinēji mēļoja, ka tieši Cipruss varētu sēsties Šnepa krēslā. Cipruss pienākumus sāks pildīt tuvākajā laikā pēc darba pienākumu izbeigšanas IZM.

Cipruss janvārī notikušajā biedru sapulcē, kurā arī tika ievēlēts pašreizējais LBS prezidents Raimonds Vējonis, kandidēja uz organizācijas vadītāja krēslu, taču īsi pirms vēlēšanām atsauca savu kandidatūru. Zīmīgi, ka tolaik Cipruss biedrus aicināja balsot tieši par Vējoni.

Vēl svētdien sarunā ar ziņu aģentūru LETA Cipruss izvairīgi komentēja iespējas nonākt ģenerālsekretāra krēslā.

38 gadus vecais Cipruss dzimis Rēzeknē. No 1998. līdz 2015.gadam profesionāls basketbolists, spēlējis Latvijas, Itālijas, Slovēnijas, Polijas, Spānijas, Apvienoto Arābu Emirātu, Igaunijas un Lietuvas klubos. Spēlējis Latvijas U-18, U-19 un U-20 izlasēs, no 2000. līdz 2008.gadam aizvadījis 87 spēles valstsvienībā, pārstāvējis Latviju 2001., 2005. un 2007.gada Eiropas čempionātos.

Jaunajam LBS ģenerālsekretāram ir maģistra grāds uzņēmējdarbības vadībā un basketbola trenera sertifikāts, 2018.gadā Cipruss absolvēja Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) "Europe" izglītības programmu "Time out".

No 2010. līdz 2017.gadam Cipruss bijis SIA Jauno spēlētāju attīstības aģentūra 2010 direktors, organizējis jauno basketbolistu vasaras nometnes, treneru klīnikas un seminārus. 2015.-2018.gadā biedrības SportSmarts izpilddirektors, 2015.-2016.gadā SIA Dinastija projektu vadītājs, 2017.-2019.gadā LBS Latvijas Jaunatnes basketbola līgas direktors, 2019.gadā starptautiskās jauno talantu nometnes Basketball Without Borders Europe 2019 tehniskais direktors, kopš 2019.gada maija - IZM Sporta departamenta eksperts.

LBS valde uzklausīja trīs pretendentus uz Latvijas basketbola līgu direktora amatu un rekomendēja noslēgt darba līgumu ar ilggadējo valstsvienības spēlētāju Kristapu Janičenoku.

LBS prezidents Raimonds Vējonis, Cipruss un Janičenoks piektdien preses konferencē informēs par darba plāniem un atbildēs uz plašsaziņas līdzekļu pārstāvju jautājumiem.

pievienota 4.-5. rindkopa

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi