Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +10 °C
Viegls lietus
Pirmdiena, 28. oktobris
Ninona, Ņina, Antoņina, Oksana

LBS ģenerālsekretārs: Timmas gadījumā runa ir par vērtībām

Latvijas basketbolista Jāņa Timmas iespējamā spēlēšana Krievijas bukmeikeru kompānijas "Liga Stavok" organizētā turnīrā vispirms ir vērtību jautājums, pirmdien sarunā ar aģentūru LETA pauda Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Kaspars Cipruss.

Jau ziņots, ka turnīra organizatori savā "Instagram" kontā ir publicējuši sarunu ar Timmu, kurā viņš apstiprina, ka piedalīsies "Liga Stavok" organizētajā "Media Basket" projektā.

"Vispirms ir jānoskaidro, vai tā nav viltus ziņa," norāda Cipruss. "Ja tā ir patiesība, Latvijas likumdošana nosaka rīcību šādos gadījumos."

LBS ģenerālsekretārs atgādina, ka basketbola sabiedrība parasti asi reaģē uz notikumiem, kas ir saistīti ar Ukrainu.

"Domāju, ka nav svarīgi, vai Latvijas sportists Krievijā piedalās profesionālās sacensībās vai komercturnīrā. Šajā gadījumā runa ir par vērtībām," uzsver Cipruss.

"Spelet.lv NBA Latvija" kontā tīmekļa vietnē "X.com" tiek minēts, ka Timma pārstāvēs komandu "Alikson".

Spēlēšana Krievijā, kas ir izraisījusi karu Ukrainā, nozīmēs, ka Timma vairs nedrīkstēs pārstāvēt Latvijas izlasi.

Spēlēs katrā komandā laukumā ir trīs basketbolisti, un spēle uz abiem groziem notiek desmit minūtes.

"Media Basket" projektam šī ir ceturtā sezona. Šosezon spēles notiek no 12.oktobra līdz 23.novembrim.

Timma, kurš pirmo spēli izlasē aizvadīja 2014.gadā, Latvijas valstsvienības kreklā ir aizvadījis 35 oficiālās spēles, gūstot 338 punktus, bet pavisam basketbolists ir piedalījies 56 Latvijas izlases spēlēs, gūstot 513 punktus.

Pēdējo reizi Latvijas izlasē Timma spēlēja Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrā jūlija sākumā Rīgā, Latvijas izlasei nekvalificējoties Parīzes spēlēm.

Aizvadīto sezonu baskeetbolists uzsāka Stambulas "Daruššafaka" rindās Turcijas čempionātā, bet sezonu kopā ar Jāni Strēlnieku pabeidza Spānijas virslīgas klubā Santjago de Kampostelas "Obradoiro".

2022./2023.gada sezonas daļu basketbolists pavadīja bez kluba un martā debitēja Puertoriko čempionātā Umakao "Grises" rindās, taču pēc aizvadītām četrām spēlēm Timmas un kluba ceļi šķīrās. Pēc tam Latvijas basketbolists aizvadīja sezonu "Big3" līgā "Aliens" vienībā.

Savukārt 2021./2022.gada sezonas pirmajā pusē krāslavietis bija Krievijas kluba Kazaņas "Unics" sastāvā, šajā vienībā aizvadot trīs Eirolīgas mačus. Sezonas otro pusi viņš pavadīja Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) G līgas komandā Leiklendas "Magic".

Ārzemēs basketbolists ir spēlējis arī Pirejas "Olympiakos", Sanktpēterburgas "Zeņit", Vitorijas "Baskonia" un Maskavas apgabala "Himki" komandās. Savas karjeras laikā Timma ir pārstāvējis arī Latvijas komandas "ASK Rīga", ASK/"Juniors", "Liepājas lauvas", "Ventspils" un "VEF Rīga".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi