Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Lenards un Džordžs beidzot spēlē kopā, Clippers uzvar Austrumu līderus Celtics

Kavai Lenards un Pols Džordžs kopā guva 42 punktus pirmajā spēlē kopā un palīdzēja trešdien Losandželosas Clippers pagarinājumā pārspēt Bostonas Celtics.

"Clippers" savā laukumā pieveica "Celtics" ar 107:104 (22:21, 18:21, 29:33, 28:22, 10:7), svinot trešo panākumu pēc kārtas.

Šī bija pirmā reize, kad Lenards un Džordžs spēlēja kopā pēc abu basketbolistu pievienošanās komandai starpsezonā. Lenards, kurš guva 17 punktus, realizējot vien septiņus no 20 metieniem no spēles, laukumā devās pēc triju spēļu atpūtas. Viņa kontā spēlē arī sešas atlēkušās bumbas un piecas kļūdas. Džordžs, kurš izlaida sezonas sākuma spēles pleca savainojuma dēļ, piedalījās savā ceturtajā sezonas mačā, sakrājot 25 punktus, astoņas rezultatīvas piespēles, piecas bumbas zem groziem un piecas kļūdas.

"Džordžs vēl tikai atgūst sportisko formu," teica Losandželosas vienības galvenais treneris Doks Riverss. "Spēlēto minūšu ziņā vairāk biju nobažījies par Džordžu, ne Lenardu, jo Džordžs man pirmajā puslaikā teica, lai vairāk laižu viņu laukumā, jo tas palīdzēs viņam ātrāk atgūt sportisko formu. Viņš jūtas iztukšots, sēžot uz soliņa. Šī spēle palīdzēja, un beigas viņš jau aizvadīja labi."

Visvairāk punktu komandā guva Lū Viljamss, kurš sakrāja 27 punktus, taču arī septiņas kļūdas. Tikmēr Patriks Beverlijs sasniedza karjeras rekordu atlēkušajās bumbās, "double-double" noformējot ar 14 punktiem un 16 bumbām zem groziem, kā arī septiņām piespēlēm.

"Celtics" labā 30 punktus guva Džeisons Teitums, kurš iekrāja arī sešas atlēkušās bumbas. Markuss Smārts tika pie 15 punktiem un astoņām piespēlēm, Breds Vanameikers komandas pūram pievienoja 14 punktus, bet Kemba Vokers - 13 punktus un deviņas atlēkušās bumbas.

"Šī bija augstākās klases spēle," pēc mača teica zaudētāju treneris Breds Stīvenss. "Abas komandas cīnījās pat tad, ja metieni lidoja secen grozam."

Bostonas klubam bija iespēja uzvarēt, taču Teituma trīspunktnieks 2,6 sekundes pirms pagarinājuma beigām nebija precīzs, bet Vokera tālmetienu pēdējā sekundē pēc atlēkušās bumbas izcīnīšanas bloķēja Lenards.

"Tā bija nesmuka uzvara, taču brīnišķīga," iznākumu komentēja Riverss.

Ar Nikolas Jokiča sezonas rekorda vērtajiem 27 punktiem un 12 atlēkušajām bumbām pietika, lai apturētu Džeimsa Hārdena un Rasela Vestbruka pārstāvēto Hjūstonas "Rockets" - 105:95 (27:22, 27:29, 28:22, 23:22).

Vils Bārtons iemeta 15 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, Polam Milsapam 11 punkti, bet visi pamatpiecinieka basketbolisti Denveras klubā guva ar diviem cipariem rakstāmu punktu summu.

Hārdens finišēja ar 27 punktiem, septiņām atlēkušajām bumbām un septiņām rezultatīvām piespēlēm, kamēr Vestbruka kontā 25 punkti un piecas piespēles. Savukārt Klints Kapela 21 izcīnītajai bumbai zem groziem pievienoja arī 12 punktus.

Denveras klubam tā bija septītā uzvara astoņos mačos, bet "Rockets" tika pārtraukta astoņu panākumu sērija. "Rockets" pirmoreiz šosezon neiemeta vismaz 100 punktus, 20 reizes kļūdoties.

Sesto panākumu šosezon sešos mačos savā laukumā izcīnīja čempione Toronto "Raptors", kas ar 113:97 (32:32, 29:19, 18:17, 34:29) jau otro reizi sezonā pārspēja Orlando "Magic".

24 punkti un septiņas piespēles Toronto klubā Freda Vanflīta rēķinā, Terenss Deiviss ar 19 punktiem sasniedza karjeras rekordu, bet Paskāls Siakams pievienoja 18 punktus un 11 bumbas zem groziem. "Raptors" viesu grozā raidīja 52 procentus savu metienu. Normens Pauels guva 15 punktus un Kriss Bušē - 14 punktus un 11 atlēkušās bumbas.

Viesu rindās Evans Furnjē atbildēja ar 21 gūto punktu, "double-double" - 16 punkti un 13 bumbas zem groziem - Džonatanam Aižakam, bet Nikola Vučevičs un Ārons Gordons bija spiesti pamest laukumu sastieptu potītes saišu dēļ jau mača pirmajā pusē, laukumā neatgriežoties.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi