Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Mazurs pēc sezonas pirmās spēles atlaists no Avtodor galvenā trenera amata

Latvijas speciālists Nikolajs Mazurs pēc jaunās sezonas pirmās spēles pirmdien atlaists no Krievijas basketbola kluba Saratovas Avtodor galvenā trenera amata.

Pirmo spēli VTB Vienotajā līgā Saratovas komanda aizvadīja svētdien, kad izbraukumā ar 78:83 piekāpās Kazahstānas klubam "Astana". Kaut vienība vēsta, ka līgums pārtraukts pēc abpusējas vienošanās, Avtodor prezidenta Vladimira Rodionova komentārs liecina, ka Mazurs atlaists.

"Saistībā ar neapmierinošo komandas gatavošanos sezonai un vājo sniegumu pirmajā oficiālajā mačā izlēmām tālāk neizaicināt likteni un atgriezties pie pārbaudīta varianta," izteicies Rodionovs, paužot, ka Mazura vietā amatā iecelts Sergejs Mokins, kurš komandu jau trenēja 2014./2015.gada sezonā.

Mazurs iepriekšējo sezonu noslēdza Vienotās līgas pastarītes Tbilisi Vita galvenā trenera amatā, komandai 30 maču laikā tiekot tikai pie vienas uzvaras, turklāt uz regulārā čempionāta pēdējo spēli vienība nemaz neieradās. Sezonas gaitā kļuva arī zināms, ka šo klubu piemeklējušas finansiālas problēmas.

Latvijas speciālists Vita vienību pārņēma šī gada janvārī. Pagājušajā vasarā pēc kļūšanas par Latvijas čempionu VEF Rīga sastāvā Mazurs šo komandu atstāja un pārņēma cita Krievijas kluba Maskavas Dinamo grožus, taču finansiālo saistību dēļ tas netika pielaists ne startam Vienotajā līgā, ne Superlīgā un FIBA Eiropas kausā.

Mazurs ilgus gadus strādājis ar 1995.gadā dzimušo Latvijas basketbolistu paaudzi. Vēl 2013.gadā viņš bija Latvijas U-18 izlases galvenais treneris, kad viņa vadītā komanda izcīnīja ceturto vietu Latvijā notikušajā Eiropas čempionātā. Savukārt 2014.gadā speciālists - jau Latvijas U-20 valstsvienības galvenā trenera postenī - ar grūtībām prata izlasei saglabāt vietu Eiropas čempionāta augstākajā divīzijā.

Avtodor vienība pagājušās sezonas Vienotās līgas regulārajā turnīrā guva 20 uzvaras 30 mačos, ieņemot sesto vietu un sasniedzot izslēgšanas turnīru, tiesa, tajā jau pirmajā kārtā sērijā līdz trim uzvarām ar 0-3 piekāpās Sanktpēterburgas Zeņit, ko pārstāvēja latvieši Jānis Timma un Kaspars Bērziņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi