Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +17 °C
Apmācies
Piektdiena, 13. septembris
Iza, Izabella

Medijs: Par Bertānu interesi izrāda arī Filadelfijas 76ers

Par Latvijas basketbolista Dāvja Bertāna pakalpojumiem interesi izrāda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) klubs Filadelfijas 76ers, ziņo medija The Philadelphia Inquirer žurnālists Kīts Pompijs.

Filadelfijas komandā pašlaik aizpildītas 13 no 14 vietām un uz pēdējo vakanto vietu pretendē Bertāns un Markuss Moriss, vēsta Pompijs.

31 gadu vecais Bertāns pagājušo sezonu uzsāka Oklahomasitas "Thunder", bet februāra sākumā tika aizmainīts uz Šarlotas "Hornets", kas pagājušajā mēnesī atteicās no latvieša pakalpojumiem.

Pagājušajā sezonā latvietis laukumā kopumā devās 43 spēlēs, vidēji mačā guva 6,7 punktus, izcīnīja 1,4 atlēkušās bumbas un atdeva 0,8 rezultatīvas pispēles. Astoņus gadus NBA spēlējošais Bertāns pagājušajā sezonā realizēja 38 procentus trīspunktu metienu.

Tikmēr 34 gadus vecais Moriss iepriekšējo sezonu uzsāka tieši "76ers" rindās, bet februārī tika aizmainīts uz Sanantonio "Spurs", kas no spēlētāja atteicās. Marta izskaņā uzbrucējs līdz sezonas beigām pievienojās Klīvlendas "Cavaliers".

Kopumā pagājušajā sezonā Moriss laukumā devās 49 spēlēs, vidēji guva 6,4 punktus, izcīnīja 2,7 bumbas zem groziem un atdeva 0,7 rezultatīvas piespēles. Tālmetienus Moriss realizēja ar 40,3% precizitāti.

Jau ziņots, ka jūlija sākumā "HoopsHype" basketbola apskatnieks Maikls Skoto vēstīja, ka interesi par Bertānu izrāda arī Ņujorkas "Knicks".

Pērnvasar Bertāns no Dalasas "Mavericks" tika aizmainīts uz "Thunder", kuras rindās sāka savu astoto sezonu planētas spēcīgākajā līgā. NBA viņš ir pārstāvējis arī Vašingtonas "Wizards" un Sanantonio "Spurs" vienības.

NBA latvietis 475 mačos vidēji 18 minūtēs spēlē ir guvis 7,7 punktus un izcīnījis 2,4 atlēkušās bumbas. Tālmetienus viņš ir realizējis ar 39,6% precizitāti.

Bertānu 2011.gada vasarā NBA draftā otrajā kārtā ar kopējo 42.numuru izvēlējās Indiānas "Pacers" komanda, bet uzreiz pēc tam viņš tika aizmainīts uz "Spurs". Tobrīd viņš kļuva tikai par otro Latvijas basketbolistu, kurš ir ticis draftēts NBA.

Savas karjeras laikā Bertāns divreiz ir atgriezies laukumā pēc ceļgala krustenisko saišu pārraušanas, un abos gadījumos viņš ārstējās tieši pie "Spurs" speciālistiem.

Profesionālo karjeru Bertāns uzsāka Latvijā, bet 2010.gadā viņš devās uz ārzemēm, pievienojoties pazīstamajam Slovēnijas klubam Ļubļanas "Olimpija". 2012.gada sākumā viņš pārcēlās uz Serbijas galvaspilsētas vienību Belgradas "Partizan", bet divus gadus vēlāk latvietis ar Spānijas klubu Vitorijas "Baskonia" vienojās par trīs gadu līgumu, kas 2016.gadā tika izpirkts.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi