Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Nerips: No tādām situācijām basketbols sastāv; šim sastāvam ražas laiks būs pēc četriem gadiem

"Pēdējais uzbrukums viennozīmīgi bija sasteigts, taču tā ir situācija, kur ir divi varianti – vai nu spēlētāja sekmīgi noslēdz uzbrukumu, vai arī kļūdās. Diemžēl notika ļoti viegla kļūda," pēc Latvijas sieviešu basketbola izlases zaudējuma Serbijai (56:62) Eiropas čempionāta C grupas pēdējā spēlē un izstāšanās no turnīra sacīja komandas galvenais treneris Aigars Nerips.

Mača pēdējās minūtēs vairākus svarīgus punktus guva mača rezultatīvākā spēlētāja (17 punkti) Kristīne Kārkliņa, taču 10 sekundes pirms mača beigām pie rezultāta 56:58 Serbijas labā viņa kļūdījās piespēlē. "Kristīnei neko nepārmetu. Viņa bija viena no lielākajām cīnītājām šajā čempionātā, turklāt viņa spēlēja uz špricēm un uzreiz pēc čempionāta gulsies uz operāciju galda. Viņa izdarīja daudz melnā darba. No tādām sitācijām basketbols sastāv," Nerips negrasījās šaustīt Kārkliņu par izšķirošā brīdī pieļauto kļūdu. 

Treneris uzskata, ka šim sastāvam viss labākais vēl tikai priekšā: "Šim komandas kodolam ražas vākšanas laiks varētu būt pēc četriem gadiem. Tad vairums šīs paaudzes meiteņu būs brieduma vecumā, kad jārāda ir stabilitāte. Visas būs beigušas univesitātes. Mums ir skolniece, divi studenti. Krastiņa līdz pēdējam brīdim naktīs mācījās, pirms braukšanas uz Franciju aizstāvēja grādu universitātē. Es tajā pašā laikā no viņas prasīju, lai viņa tikpat veiksmīga būtu laukumā. Varbūt viņai neizdevās spīdošs sniegums, taču cīņasspars bija augstākajā līmenī." 

"Visu spēli kā palikām iedzinējos, tā palikām. Mēģinājām, darījām ko varējām. Sapratām, ka tā mums ir pēdējā iespēja - katra minūte, katrs grozs bija svarīgs. Tiešām ļoti žēl, ka ir trīs zaudējumi un braucam mājās. Neviens tā negribēja," pēc mača atzina komandas kapteine Liene Jansone. Pieredzējusī uzbrucēja (32) karjerai valstsvienībā liek punktu, apstiprina Latvijas Basketbola savienība. Jansone izlases rindās aizvadīja 131 spēli, kas ir trešais rādītājs aiz karjeru jau noslēgušajām Guntas Baško-Melnbārdes un Ievas Tāres.

Jansone arīdzan piebilda, ka izlase nav attaisnojusi uz to liktās cerības: "Neiekrita. Vienmēr ir pierasts, ka tiekam tālāk, taču katrreiz gadās pirmā reize. Neattaisnojām savas cerības, neizdarījām savu darbu."

Tikmēr Eiropas čempionātu debitante Ieva Krastiņa norādīja, ka gados jaunā komanda ieguvusi svarīgu pieredzi: "Noteikti neattaisnojām cerības, taču bija arī ieguvumi. Man tas bija pirmais finālturnīrs. Ieguvu pieredzi spēlēt tādā atmosfērā, tik augstā līmenī, pret tik spēcīgām pretiniecēm. Pieredzes ziņā noteikti ieguvām."

Jau vēstīts, ka Latvija C grupā piekāpās visām trim pretiniecēm un ierindojās 4.vietā, pirmo reizi vēsturē neizkļūstot no apakšgrupas. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi