Laika ziņas
Šodien
Migla
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Nerips: Uzvara pār Čehiju vairo pārliecību, taču nedod bonusus priekšdienām

"Meitenes uzvarēja cīņā pie groziem (36-26), labi pastrādāja aizsardzībā un kārtējo reizi apstiprinājās, ka kvalitatīvi paveikts „melnais darbs” basketbolā ir izšķirošs faktors, nosakot uzvarētāju," pēc Latvijas sieviešu basketbola izlases uzvaras pārbaudes mačā ar spēcīgo Čehiju (65:63) sacīja izlases galvenais treneris Aigars Nerips.

Turnīra pirmajā mačā latvietes ar 63:70 zaudēja Krievijai, bet piektdien plkst.17 aizvadīs pēdējo maču pirms Eiropas čempionāta, tiekoties ar Ķīnas basketbolistēm. Ķīnietes abos mačos piedzīvojušas zaudējumus - 52:71 ar Čehiju un 72:103 pret Krieviju.

"Ne visai labi sākām. Nevaru ielīst spēlētāju galvās, bet, ņemot vērā pretinieču vārdus un statusu, par zināmu nedrošību darbībās nav ko brīnīties. Taču – ja esam nokļuvuši mīnusos, ar labu aizsardzību varam atsisties un šodien to pierādījām. Kaut arī neiztika bez kļūdām. Piemēram, garās spēlētājas brīžiem pārāk vienkārši ļāva iespiest sevi zem groza. Jābūt nepiekāpīgākām, savu reizi var attaisnoties soda uzsišana. Otrajā puslaikā labi kontrolējām spēli, tomēr pēdējā ceturtdaļā no 57:48 ļāvām pretiniecēm izvirzīties vadībā (59:60, 61:62). Mazajām spēlētājām pietrūka aukstasinības, kontrolējot bumbu. Stresa situācijās jācenšas nospēlēt „ar pauzīti”, novērtējot situāciju laukumā. Nedrīkst neko sasteigt. Mūsu spēlētājām pieredzes it kā netrūkst, taču jāņem vērā, ka šosezon ar spēļu praksi bija visādi un izšķirošos brīžos to var manīt," atzina Nerips.

"Patika tas, ka visā spēles garumā bija emocijas ne tikai laukumā, bet arī uz soliņa. Pat brīžos, kad pretinieces pārņēma iniciatīvu, komandā valdīja apņēmība, nevis nolemtība vai neticība. Uzvara uzlabo noskaņojumu un palielina pārliecību par sevi, taču gan mums, komandai, gan mūsu atbalstītājiem jāsaprot, ka tā nedod būtiskus bonusus priekšdienām. Pretinieces tagad būs vēl uzmanīgākas, tiesa, iespējams arī sāks mūs vairāk respektēt."

Pirms turnīra pēdējā mača ar Ķīnu Nerips uzskata, ka pretinieču pārliecinošie zaudējumi var maldināt: "Ķīnietes spēlē ļoti agresīvi un, ja pretinieces ir mazākas un vājākas, tāds spiediens parasti dod labu rezultātu. Čehijas un Krievijas izlases nesalūza. Arī mēs centīsimies izturēt, taču mūsu komplektācija ir savādāka, tāpēc klāsies grūti."

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi