Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

No sāpju līdz prieka asarām

Basketbolistes pārspēj Eiropas čempiones un pēc sešu gadu pārtraukuma tiek astoņniekā.

Drošsirdīgs sniegums un cīņasspars ļāva Latvijas basketbolistēm izturēt agresīvo Serbijas komandas presingu un Eiropas čempionāta astotdaļfinālā iepriekšējās čempiones pārspēt ar 75:70, lai turpinātu cīņu par godalgām un ceļazīmi uz pasaules meistarsacīkstēm. 

Latvijas valstsvienības treneri pirmsspēles dienā līdz vēlam vakaram gaidīja ne tikai pretinieces, bet arī ziņas par pamata saspēles vadītājas Elīnas Babkinas sāpošā ceļgala stāvokli. Aizdomas par nopietnām sekām pēc sīkākas izmeklēšanas gan neesot apstiprinājušās, tāpēc basketboliste vieglā režīmā piedalījās rīta treniņā, bet spēli iesāka sākumsastāvā. Diemžēl jau otrās minūtes sākumā spēlētāja klibodama un ar sāpju grimasi laukumu atstāja, izplūstot asarās. Kā vēlāk atklāja basketbolistes, ar šādu pavērsienu komanda bija rēķinājusies, tāpēc neapjuka un turpināja pildīt spēles plānu. Līderes lomu uzņēmās Anete Šteinberga, kura bija iedarbinājusi iepriekš solīto iznīcināšanas režīmu – viņas tālmetieni, garāmgājieni un vienpadsmit punkti pirmajā ceturtdaļā satrieca serbiešu aizsardzību un ļāva iegūt pat četrpadsmit punktu pārsvaru (22:8, 24:10). Tiesa, ilgstoši bez vadošās saspēles vadītājas stabilitātes uzbrukumā trūka, un jau līdz puslaika beigām Serbijas komanda bija sadeldējusi starpību līdz minimumam. 

Treneriem pārtraukumā izdevās uztaustīt spēlētāju piecinieku, kas spēs būt rezultatīvs uzbrukumā. Saspēli vadot līdzšinējai pretinieču līderu neitralizētājai Ievai Krastiņai, uzbrukuma smailē uzplauka centra uzbrucēja Kristīne Vītola, kura aizvadīja savu labāko spēli čempionātā un Latvijas valstsvienības kreklā. Viņām piebalsoja Šteinberga, komandas kapteine Gunta Baško-Melnbārde un snaipere Kitija Laksa, kura realizēja vairākus ļoti sarežģītus metienus garāmgājienos pāri pretinieču rokām. 

Visu rakstu un spēlētāju komentārus atradīsiet trešdienas laikrakstā Diena!

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi