Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Novickis un Mavericks nodrošina dalību NBA play-off

Dalasas Mavericks komanda otrdien izbraukumā pārspēja tiešo konkurenti Rietumu konferencē Jūtas_ Jazz _un nodrošināja dalību Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas mačos.

Mavericks panākumu viesos guva ar rezultātu 101:92 (22:20, 28:26, 21:18, 30:28), izcīnot septīto uzvaru pēdējos astoņos mačos.

Uzvarētājiem šajā mačā 22 punktus guva Vācijas basketbola zvaigzne Dirks Novickis, kura kontā arī 11 izcīnītas atlēkušās bumbas.

Savukārt 23 punktus Mavericks labā pret savu bijušo komandu guva Derons Viljamss.

Dalasas vienība nodrošināja septīto vietu Rietumu konferences kopvērtējumā, tādējādi garantējot dalību play-off.

Mavericks izslēgšanas mačos iekļuva trešo gadu pēc kārtas un 15.reizi 16 gadu laikā.

Citā spēlē Minesotas Timberwolves savā laukumā ar 105:129 (21:38, 26:30, 27:35, 31:26) zaudēja Hjūstonas Rockets.

Līdz ar to par astoto vietu Rietumu konferencē, kas ir pēdējā ceļazīme uz izslēgšanas spēlēm, cīņu turpina Jazz un Rockets. Abām komandām patlaban ir 40 uzvaras 81 spēlē.

Lai iekļūtu izslēgšanas mačos, Jazz regulārā čempionāta pēdējā spēlē jāuzvar Losandželosas Lakers un jācer, ka Rockets zaudēs Sakramento Kings. Hjūstonas vienība iekļūs "play-off" arī gadījumā, ja abām komandām būs vienāda uzvaru un zaudējumu bilance.

Citā spēlē Klīvlendas Cavaliers savā laukumā ar 109:94 (22:26, 29:19, 39:30, 19:19) uzvarēja Atlantas Hawks, nodrošinot pirmo vietu Austrumu konferences kopvērtējumā un sava laukuma priekšrocības izslēgšanas mačos.

Uzvarētāju labā 35 punktus guva Kairijs Īrvings, bet 34 pievienoja Lebrons Džeimss, savukārt Hawks rindās 23 punktus iemeta Kents Beizmors, 21 punkts un deviņas rezultatīvas piespēles Džefa Tīga kontā, bet Ala Horforda rēķinā 20 punkti un 11 pie groziem savāktas bumbas.

Oklahomsitijas Thunder savu skatītāju priekšā ar 112:79 (27:21, 31:27, 31:13, 23:18) uzvarēja Losandželosas Lakers.

Kevins Durants guva 34 punktus uzvarētāju labā, bet Rasels Vestbruks izcēlās ar triple-double, iemetot 13 punktus, izcīnot 14 bumbas un veicot desmit rezultatīvas piespēles.

Vestbrukam tas bija 18. triple-double šosezon un 37.karjerā. Viņš triple-double savāca 18 minūšu laikā, kas ir otrs ātrākais rādītājs līgas vēsturē.

Lakers zvaigzne Kobe Braients savas karjeras pirmspēdējā mačā guva 13 punktus. Losandželosā trešdien Braienta karjeras noslēdzošajā mačā Lakers spēlēs pret Jazz.

Rietumu konferences un visas līgas līdere ar 72 uzvarām 81 spēlē ir čempione Goldensteitas Warriors, kas trešdien uzņems Memfisas Grizzlies un centīsies pārspēt NBA uzvaru rekordu, tiekot pie 73.panākuma sezonas laikā.

Cavaliers ar 57 uzvarām 81 spēlē ir līdere Austrumu konferencē, kur ar 32 uzvarām 81 mačā 13.vietā atrodas Kristapa Porziņģa pārstāvētā Ņujorkas Knicks komanda, kas sezonu noslēgs otrdien ar izbraukuma maču pret Indiānas Pacers.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi