Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

papildināta - VEF Rīga labas izredzes ieņemt vakanto vietu Eirolīgas kvalifikācijā

"VEF Rīgai" ir labas izredzes spēlēt Eirolīgas kvalifikācijā, kur vieta kļuva vakanta pēc BK "Barons" dalības atteikuma, aģentūrai BNS piektdien pastāstīja Latvijas Basketbola savienības (LBS) ģenerālsekretārs Edgars Šneps.Eirolīgas rīkotāji ir gatavi pēc BK "Barons" atteikuma radušos brīvo vietu piešķirt Latvijas vicečempioniem "VEF Rīgai", ja vien Latvijas klubs būs gatavs izpildīt visas turnīrā paredzētās prasības par finansēm un spēlēšanu reglamentam atbilstoša lieluma zālē.

Sākotnēji "VEF Rīga" pieteicās dalībai Eiropas basketbola līgu apvienības (ULEB) organizētajā Eiropas kausa izcīņā, kas ir pakāpi zemāka ranga sacensības."Bumba pašlaik ir "VEF Rīgas" pusē, taču viņu izredzes [spēlēt Eirolīgas kvalifikācijā] ir diezgan drošas," teica Šneps.

Savukārt "VEF Rīgas" direktore Laila Spaliņa aģentūrai BNS pastāstīja, ka klubā par iespējamo dalību Eirolīgas kvalifikācijā vēl lems, izvērtējot iespējas izpildīt rīkotāju piedāvātos nosacījumus. Ja izdosies vienoties par tādiem pat nosacījumiem kā "Baronam", "VEF Rīga" turnīrā ir gatavs spēlēt. Tā kā laika nav daudz, lēmumu "VEF Rīga" plāno pieņemt vēlāk piektdien.

Ja realizēsies "VEF Rīga" pāreja uz Eirolīgas kvalifikācijas turnīru, viņu atbrīvoto vietu Eiropas kausa izcīņā citam Latvijas klubam ieņemt gan būs ļoti problemātiski. Eiropas kausa kvalifikācijā būtu gatava spēlēt BK "Ventspils", taču interese par dalību šajā turnīrā ir ļoti liela, un organizatoru ziņā paliek, kam piešķirt ielūgumu. Pēc nolikuma vietas turnīrā tiek piešķirtas klubiem, tādēļ nav pamata gaidīt, ka atbrīvojušos vietu piešķirs kādai tās pašas valsts komandai, paskaidroja Šneps.

Jau ziņots, ka Latvijas čempionvienība BK "Barons" no dalības Eirolīgas kvalifikācijā atteicās, jo uzskata par neiespējamu sasniegt augstus rezultātus ar Latvijas basketbolā patlaban atļauto viesspēlētāju kvotu. Savukārt augsta līmeņa vietējo spēlētāju nolīgšanai kluba budžeta iespējas ir pārāk ierobežotas.

Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā 16 komandas pretendēs uz divām vietām pamatturnīrā. Savukārt Eirolīgas pamatturnīrā neiekļuvušās 14 komandas turpinās spēlēt Eiropas kausa izcīņā.

BK ''Ventspils'' pagājušajā Latvijas basketbola līgas (LBL) sezonā ieguva 3. vietu un pieteicās spēlēt Starptautiskās basketbola federācijas (FIBA) Eiropas Izaicinājuma kausā.

(papildināta ar 4.rindkopu)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi