Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Partneri un treneris slavē Bertānu: Labākais savas pozīcijas spēlētājs līgā

Pēc viena vai diviem precīziem "trejačiem" komandas biedri aktīvāk laukumā meklējot Dāvi Bertānu, pēc karjeras rekorda precīzajos tālmetienos ceturtdien teica Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) vienībā Vašingtonas Wizards spēlējošais latvietis.

Jau ziņots, ka Bertāns ceturtdien guva 25 punktus un sasniedza jaunu personīgo rekordu realizētajos tālmetienos NBA regulārā čempionāta spēlē, palīdzot Wizards komandai izcīnīt uzvaru. Wizards savā laukumā ar rezultātu 119:113 (25:33, 40:22, 26:26, 28:32) pārspēja Filadelfijas 76ers, pārtraucot trīs zaudēto spēļu sēriju. 

Bertāns šajā mačā laukumā pavadīja 37 minūtes un astoņas sekundes, kuru laikā realizēja divus no trim divpunktu metieniem un septiņus no 13 tālmetieniem, kas ir viņa karjeras rekords. Tāpat viņš izcīnīja vienu atlēkušo bumbu, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva vienu kļūdu un divas reizes pārkāpa noteikumus. Wizards ar Bertānu laukumā iemeta par 14 punktiem vairāk nekā ielaida.

Latvietis pirmajā puslaikā grozā raidīja visus astoņus metienus no spēles, tostarp arī sešus "trejačus", ko atzinīgi novērtēja arī komandas galvenais treneris Skots Brūkss. 

"Domāju, ka cīnījāmies visu spēli. Daudzu spēlētāju sniegumā saskatīju labas lietas," pēc panākuma teica treneris, norādot, ka Bertāna precizitāte viņam reizēm liekot smaidīt. "Tu vienkārši smaidi... Bertāns tam liek izskatīties tik vienkārši. Domāju, ka līgā ir tikai daži spēlētāji, kuros mājo tāda pārliecība, kāda ir Dāvim. Nav daudz spēlētāju, kuri ar pārliecību izdarītu tik daudz metienu, sagaidot, ka lielākā daļa no tiem arī būs precīzi."

"Uzskatu, ka viņš ar lieliskajām prasmēm bumbas pārvaldīšanā un spējā atrast vietu laukumā, ir labākais savas pozīcijas spēlētājs līgā."

Bertāns otrajā ceturtdaļā guva 12 punktus pēc kārtas, kas palīdzēja Wizards veikt 19 punktu atrāvienu, kamēr 76ers atbildēja vien ar četriem. Latvieša sniegumu izcēla arī debitants Rui Hačimura.

"Viņš ir garš, tāpēc var pārmest pāri ikvienam. Nenoliedzami Bertāns ir labākais snaiperis, kādu līdz šim esmu redzējis spēlējam basketbolu. Tāpat viņš ir lielisks aizsardzībā - šajā spēlē viņš darbojās lieliski. Daudzi to varbūt nezin, bet viņš labi spēlē aizsardzībā un ir patiesi lielisks cilvēks," latvieša kvalitātes izcēla Hačimura.

Škietami gandarīts ar savu sniegumu bija arī pats Bertāns. "Spēles sākumā bijām iedzinējos ar 10 līdz 12 punktiem, bet vēlāk, pateicoties labai aizsardzībai un uzbrukumam, spējām atgūties. Iemetām vairākus metienus pēc kārtas, kas likās, ka pļauka sejā 76ers komandai," par spēli stāstīja Latvijas izlases basketbolists. "Domāju, ka aizsardzībā kopumā darbojāmies lieliski, taču otrajā puslaikā uzbrukums nedaudz nevedās. Tas mūsu spēlē neko nemainīja. Turpinājām spēlēt cieši aizsardzībā, kas laiku no laika viņus nokaitināja. Uzskatu, ka tas arī mums ļāva uzvarēt."

Bertānam arī tika vaicāts, cik ir lielākais trīspunktu metienu skaits, ko viņam izdevies iemest viena mača laikā. Latvietis īsti nespēja atcerēties precīzu skaitli, norādot, ka "varbūt deviņus, desmit vai 11. Neatminos skaitli, jo, godīgi sakot, tam īpaši nepievēršu uzmanību."

"Pirms šī mača zināju, ka NBA vairāk par sešiem neesmu vienā mačā iemetis, jo regulāri man par to atgādināja sociālie tīkli," piebilda Bertāns. "Tomēr, kad dodos laukumā, es tiešām nedomāju par šādām lietām, jo cenšos spēlēt aktīvu basketbolu, kas bieži arī mani atalgo ar metienu iespējām."

Rūjēnietis arī nedaudz ieskicēja atšķirības starp iepriekšējām sezonām, kad vēl pārstāvēja Sanantonio "Spurs" un laiku, kas pavadīts Vašingtonā.

"Tas ir mans spēles stils. Sanantonio varbūt spēlēju nedaudz citādāk - meklēju vietu laukumā un izdarīju metienus pēc saņemtas piespēles. Savukārt iepriekš, kad spēlēju Eiropā, regulāri meklēju metienus pēc aizsegiem. Pretinieki Eiropā man tik bieži neļāva tikt līdz grozam kā tas ir šeit. Esmu divus metrus un astoņus centimetrus garš, teiksim nedaudz atlētisks, tāpēc varu augstu uzlēkt un pārmest pāri aizsargiem," smejoties norādīja Bertāns. "Ja metieni lido iekšā, neviens neko īsti nevar padarīt. Viņi var mēģināt pārkāpt noteikumus."

"Pēdējos piecus līdz sešus gadus esmu bijis tas pats spēlētājs, vienīgi pieredze nedaudz ir nākusi klāt. Šeit puiši mani meklē laukumā, bet pērn Sanantonio mums bija pieci vai seši labi tālmetienu izpildītāji, kuri reizēm arī vienlaicīgi bija laukumā, tāpēc bumbu nācās starp visiem sadalīt. Jūtu, ka pēc viena vai diviem precīziem raidījumiem, puiši mani aktīvi meklē, un bumba manās rokās nonāk regulāri."

Vašingtonas komanda pārtrauca trīs zaudēto spēļu sēriju, kamēr 76ers šī bija vien otrā neveiksme pēdējās desmit cīņās. Nākamā spēle Vašingtonas klubam paredzēta piektdien pret spēcīgo Miami Heat.

Wizards ar septiņām uzvarām 20 spēlēs ieņem 12.vietu Austrumu konferencē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi