Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +4 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Pasečņika un Bertāna pārstāvētā Seviljas komanda dramatiskā galotnē zaudē vietu Spānijas augstākajā līgā

Latvijas basketbolistu Anžeja Pasečņika un Daira Bertāna pārstāvētā Seviljas Real Betis trešdien Spānijas čempionāta (ACB) pamatturnīra pēdējā kārtā dramatiskā galotnē piedzīvoja zaudējumu un nenosargāja vietu augstākajā līgā.

Seviljas basketbolisti viesos ar rezultātu 77:79 (17:22, 13:26, 24:29, 21:28) zaudēja Madrides "Real", kas svētdien Kauņā uzvarēja ULEB Eirolīgā.

Nepilnas divarpus minūtes pirms pamatlaika beigām "Real Betis" bija vadībā ar septiņiem punktiem, taču vairāk nespēja iekarot madridiešu grozu, turpretī Viljams Naidžels-Goss pretinieku rindās guva deviņus punktus pēc kārtas, tajā skaitā sešas sekundes pirms pamatlaika beigām ar pustālo metienu panākot 79:77 mājinieku labā. Tajā pat laikā "Real Betis" tiešā konkurente "Granada" svinēja uzvaru un nobīdīja Seviljas klubu uz izkrišanas zonu.

Ar 14 punktiem Pasečņiks bija trešais rezultatīvākais viesu rindās, 16 minūšu un 38 sekunžu laikā realizējot septiņus no astoņiem divpunktu metieniem un aizmetot garām vienīgo tālmetienu. Viņš arī izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pieļāva vienu kļūdu, vienreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja trīs piezīmes, iekrāja trešo labāko +/- rādītāju komandā (+3), kā arī trešo labāko efektivitāti (15).

Bertāns laukumā pavadīja 12 minūtes un 31 sekundi, punktus negūstot, jo aizmeta garām grozam visus četrus tālmetienus. Bertāna kontā bija arī viena atlēkusī bumba, četras rezultatīvas piespēles, piecas piezīmes un otrs labākais +/- rādītājs komandā (+4).

Abi latvieši nebija laukumā pēdējās minūtēs, Bertānam spēli noslēdzot jau ceturtās ceturtdaļas otrajā minūtē pēc piezīmju normas sakrāšanas.

Viesiem ar 19 punktiem atzīmējās Džīns Montero, bet 17 punkti un 13 atlēkušās bumbas bija Taisonam Peresam. Madridiešiem rezultatīvākais ar 14 punktiem bija Geršons Jabusele.

Tikmēr Artūrs Kurucs regulārā turnīra pēdējā spēlē guva trīs punktus, bet viņa pārstāvētā Vitorijas "Baskonia" viesos ar rezultātu 75:70 (21:15, 19:19, 19:18, 16:18) uzvarēja "Girona" vienību. Kurucs būs vienīgais latvietis, kurš šosezon spēlēs ACB izslēgšanas turnīrā, "Baskonia" pirmajā kārtā tiekoties ar Badalonas "Joventut".

Savukārt Mārcis Šteinbergs sezonu noslēdza ar sešiem punktiem un divām atlēkušajām bumbām, kamēr Manrezas "Baxi" mājās ar rezultātu 105:75 (22:17, 26:13, 29:24, 28:21) uzvarēja latvieša iepriekš pārstāvēto "Gran Canaria". 

"Baskonia" ar 28 uzvarām 34 mačos turnīra tabulā ieņēma otro vietu, "Baxi" ar 12 uzvarām bija 14.vietā, kamēr "Real Betis" ar bilanci 10-24 un "Fuenlabrada", kurai savainojuma dēļ sezonas beigu posmā nevarēja palīdzēt Rodijs Mačoha, ar 4-30 ieņēma pēdējās divas vietas 18 komandu konkurencē un pameta augstāko divīziju.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva Madrides "Real", kas sērijā ar 3-1 pieveica "Barcelona".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi