Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Pasečņiks: Esmu gatavs izlasē spēlēt daudz minūšu

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks šonedēļ gaidāmajās 2019.gada Pasaules kausa kvalifikācijas mačos ir gatavs spēlēt daudz minūšu, sacīja spēlētājs.

Latvijas basketbola izlase Pasaules kausa cikla ievadā piektdien viesosies pie Turcijas, bet svētdien Arēnā Rīga uzņems Zviedriju. Tiesa, komandai šajās spēlēs nevarēs palīdzēt ULEB Eirolīgā spēlējošie Jānis Timma, Jānis Strēlnieks un Dairis Bertāns. Tāpat jau iepriekš bija skaidrs, ka izlasei sezonas laikā nevarēs palīdzēt abi Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) latviešu basketbolisti Kristaps Porziņģis un Dāvis Bertāns.

"Ļoti patīkami atgriezties Latvijā un satikt džekus, ko nebiju redzējis pusotru gadu. Man gan šodien bija tikai pirmais treniņš, jo pirmdien ielidoju vēlu," sacīja Pasečņiks, kurš šoruden notikušajā Eiropas čempionātā nepiedalījās. "Fiziski es būšu gatavs spēlēt daudz minūšu. Tomēr man ir vienalga, uz cik minūtēm mani uzlaidīs laukumā, man svarīgāk ir palīdzēt Latvijas izlasei kopumā. Par minūtēm neuztraucos."

"Ar [jauno izlases galveno treneri Arni] Vecvagaru bijām sazvanījušies jau pirms izlases treniņu sākuma. Iespaids par šo speciālistu ir tikai pozitīvs. Viņš noteikti ir labs treneris. Arnim gan nav tik lielas pieredzes tieši ar lielās izlases vadīšanu, bet tam noteikti nevajadzētu būt šķērslim - viņš ar mums tiks galā," uzskata basketbolists.

Pašlaik 21 gadu vecais Pasečņiku šovasar NBA draftā izvēlējās Filadelfijas 76ers, bet vasarā viņš nolēma nepalīdzēt Latvijas izlasei un attīstīties individuāli.

"Vasarā strādāju nevis uz lielo, bet gan uz mazo muskuļu stiprināšanu. Esmu garš un manam ķermenim tas ir ļoti svarīgi, lai pēc tam nebūtu traumu. Pēc sezonas un NBA drafta biju izlādējies un jutu, ka manam ķermenim vajag atpūsties, pretējā gadījumā varbūt jau šobrīd būtu guvis kādu savainojumu," norādīja centra spēlētājs.

"Nezinu, vai Filadelfijas klubs jau bijis skatīties kādas manas spēles, bet zinu, ka viņi iecerējuši doties uz Spānijas Karaļa kausu. Būs sevi jāpierāda," kaujinieciski noskaņots bija Pasečņiks.

Latvijas basketbolists jau trešo sezonu aizvada Spānijas čempionāta komandā Grankanārijas Herbalife, bet konkrēta plāna, vai jau nākamajā vasarā iekarot NBA, viņam neesot.

"Man ar Herbalife līgums vēl arī uz nākamo sezonu, tāpēc varbūt palikšu šajā komandā ilgāk. Par to šobrīd nav jādomā - svarīgāka šobrīd ir šī sezona un izlase," uzsvēra Pasečņiks, piebilstot, ka Herbalife vienībā viņš vēlētos, lai tiktu izmantots nedaudz citādāk. "Treneris mani izmanto pēc sava redzējuma, bet es strādāšu un domāšu par komandu. Es labprāt gribētu vairāk saņemt bumbu zem groza, apspēlēt ar muguru pret grozu. Mēs vairāk balstāmies uz ārējo līniju."

Spānijas čempionātā Pasečņiks šosezon deviņos mačos vidēji iemetis 6,8 punktus un izcīnījis 3,9 atlēkušās bumbas, kamēr ULEB Eirokausā sešās spēlēs caurmērā 10,5 punkti un 4,3 atlēkušās bumbas.

Latvijas izlasei šoreiz nepalīdzēs arī Mārtiņš Meiers un Dāvis Lejasmeiers, turklāt sagaidāms, ka mačā pret Turciju slimības dēļ nepiedalīsies Rolands Šmits.

Galvenajam trenerim Arnim Vecvagaram palīdzēs asistenti Jevgeņijs Kosuškins un Artūrs Visockis-Rubenis.

Pēc pirmajiem diviem mačiem turpinājumā Latvijas valstsvienība Rīgā 23.februārī tiksies ar Ukrainas izlasi, bet 26.februārī - ar Turcijas vienību. Pēdējās kārtās būs divas spēles izbraukumā - 28.jūnijā Zviedrijās un 1.jūlijā Ukrainā.

Grupas trīs labākās vienības otrajā posmā tiksies ar citas apakšgrupas, kurā ir Spānija, Slovēnija, Melnkalne un Baltkrievija, labāko trijotni, turpinājumā trim no šīm sešām izlasēm izcīnot ceļazīmēm uz Pasaules kausa finālturnīru, kas 2019.gada rudenī notiks Ķīnā.

2019.gada Pasaules kausa izcīņas turnīrā 32 komandas cīnīsies ne tikai par uzvarētāju kausu un medaļām, bet arī ceļazīmēm uz 2020.gada olimpiskajām spēlēm Tokijā, kā arī olimpiskajiem kvalifikācijas turnīriem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi