Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +1 °C
Apmācies
Otrdiena, 19. marts
Jāzeps, Juzefa

Policijā neviens nav pieteicies par cietušo konfliktā, kurā iesaistīts Porziņģis

Divu nedēļu laikā Valsts policijā (VP) neviens nav pieteicies par cietušo konfliktā, kurā bija iesaistīts arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Dalasas Mavericks zvaigzne Kristaps Porziņģis.

Līdz šodienai neviens nav vērsies policijā saistībā ar konfliktu Zivju ielā un nav vēlējies, lai viņu atzītu par cietušo. "Kriminālprocesā joprojām notiek apstākļu noskaidrošana, kā arī apzinām konfliktā iesaistītos, notiek pratināšanas," aģentūrai LETA pavēstīja VP Kurzemes reģiona pārvaldes vecākā speciāliste sabiedrisko attiecību un sadarbības jautājumos Madara Šeršņova.

Jau ziņots, 12.maija vakarā internetā tika ievietots video, kurā redzams kā pie kāda naktslokāla Liepājā Porziņģim pārsista uzacs un saplēsts krekls.

Lai noskaidrotu precīzus notikušā apstākļus kriminālprocess sākts pēc Krimināllikuma nodaļas par noziegumiem pret vispārējo drošību un sabiedrisko kārtību. Kriminālprocess sākts par faktu, nevis konkrētu personu.

Minētajā Krimināllikuma nodaļā ir vairāki likuma panti, kas paredz kriminālatbildību par dažādiem noziegumiem, piemēram, huligānismu.

VP iepriekš paziņojumā presei rakstīja, ka 12.maijā plkst.4.51 VP saņemts izsaukums par konfliktu Liepājā, Zivju ielā.

Likumsargiem ierodoties notikuma vietā, tika konstatēts, ka vairākas personas savstarpēji konfliktēja un vizuāli bija redzams, ka ir cietuši cilvēki. Lai izšķirtu konfliktu, Valsts policijas amatpersonām bija jāpielieto speclīdzekļi - piparu gāze. Kad konflikts tika izšķirts, divas 1994. un 1992.gadā dzimušas personas tika nodotas mediķiem apskatei. Porziņģis ir dzimis 1995.gadā.

Tobrīd notikuma vietā cietušie atteicās no policijas palīdzības un iejaukšanās.

Savukārt pats Porziņģis aplikācijā "WhatsApp" nopludinātā audio ziņojumā skaidroja, ka viņa draugu lokam un pašam uzbrukuši cilvēki, izraisot kautiņu. Pats basketbolists un viens no viņa draugiem esot saņēmuši sitienu pa galvu, tomēr pēc tam Porziņģis esot notvēris vienu no konflikta iesaistītajiem un pārmācījis viņu. "Pēc tam cēlos un vienu [sitienu] man labi trāpīja - pārsita pieri, visa seja asiņaina, bet citādāk viss kārtībā. Roku nedaudz "sačakarēju", bet būs labi."

Porziņģis šovasar kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, bet "Mavericks" pēc viņa piesaistīšanas likusi noprast, ka varētu piedāvāt latvietim maksimālo līgumu.

Porziņģis šajā sezonā turpināja dziedēt pērn februārī gūti krustenisko saišu savainojumu, kā dēļ laukumā neatgriezās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi