Laika ziņas
Šodien
Migla

Porziņģa meistarklasē Liepājā piedalīsies Knicks spēlētāji O'Kvins, Serafins un Vujačičs

Kristapa Porziņģa jauno basketbolistu meistarklasē piedalīsies arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) kluba Ņujorkas Knicks spēlētāji amerikānis Kails O'Kvins, francūzis Kevins Serafins un slovēnis Saša Vujačičs, piektdien informēja Latvijas basketbola savienība (LBS).

21 Latvijas jaunajam basketbolistam būs iespēja no 13. līdz 16.jūnijam piedalīties Porziņģa meistarklasē, pilnveidojot meistarību un paplašinot redzesloku.

Uz meistarklasi uzaicināti 14-16 gadus veci Latvijas basketbolisti, kurus izraudzījās brāļi Porziņģi, saziņā ar jaunatnes komandu treneriem. Meistarklases galvenais treneris būs Latvijas U-16 izlases vadītājs Artūrs Visockis-Rubenis, ar jauniešiem strādās arī Latvijas izlašu treneri Jānis Gailītis, Matīss Graudiņš un Ēriks Visockis, Liepājas Sporta spēļu skolas treneris Zintis Lākutis, sporta ārste Sandra Rozenštoka, kā arī speciālisti no ASV - Knicks sistēmā strādājošais treneris Džošua Longstafs, individuālais treneris Lerijs Sanderss un komunikāciju speciālists Dens Roms.

Meistarklasē piedalīsies arī Porziņģa iepriekšējās komandas Spānijas kluba Sevilla spēlētāji amerikānis Skots Bamforts, serbs Nikola Radičevičs un spānis Pjērs Oriola.

Katru dienu paredzēti divi treniņi, kā arī lekcijas vai pārrunas par basketbolu un citām tēmām, kas svarīgas potenciālajiem basketbola profesionāļiem.

"Man paveicās, ka izšķirošos brīžos līdzās bija cilvēki, kuri profesionālais padoms vai paraugs palīdzēja pieņemt pareizus lēmumus, motivēja strādāt un ievirzīja dzīvi pareizās sliedēs. Vēlos nodot stafeti tālāk, palīdzot Latvijas jaunajiem talantiem," norādīja Porziņģis.

"Mans ceļš no Liepājas cauri Spānijai līdz pasaulē labākajai līgai bija iespējams tikai tāpēc, ka izšķirošos brīžos līdzās bija cilvēki, kuri profesionālais padoms vai paraugs palīdzēja pieņemt pareizus lēmumus, motivēja strādāt un ievirzīja manu dzīvi pareizās sliedēs. Patīkami, ka mana debijas sezona NBA palielinājusi Latvijas jauniešu interesi ar basketbolu, taču ar to vien nepietiek. No savas puses centīšos palīdzēt arī praktiski, rīkojot šādas meistarklases. Talantīgajiem Latvijas basketbolistiem būs iespēja gan pilnveidot individuālo meistarību, gan paplašināt redzesloku un iegūt profesionālā sportista karjerā nepieciešamu informāciju," pastāstīja Porziņģis.

15.jūnijā meistarklases dalībnieki piedalīsies basketbola laukuma atklāšanā, ko Porziņģis dāvājis dzimtajai Liepājai, bet noslēguma dienā 16.jūnijā notiks arī profesionālo basketbolistu paraugspēle, kurā Kristapam un viņa kolēģiem no NBA un Spānijas līgas pievienosies arī Latvijas basketbolisti Artjoms Butjankovs, Kristaps Dārgais, Jānis Kaufmanis, Dāvis Rozītis un citi.

Kā vēstīts, Porziņģis aizvadīja teicamu NBA debijas sezonu, 72 spēlēs caurmērā iemetot 14,3 punktus un izcīnot 7,3 atlēkušās bumbas, kā arī bloķējot 1,9 pretinieku metienus. Viņš tika nosaukts par līgas otro labāko debitantu, tomēr viņš bija populārākais starp debitantiem, jo latvieša formastērpi regulārā čempionāta laikā bijuši ceturtie pirktākie, šajā rādītājā atpaliekot vienīgi no līgas zvaigznēm Stīvena Karija, Kobes Braienta un Lebrona Džeimsa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Neretnieks uzvar Pasaules kausa posmā Tallinā

Latvijas konkūrists Kristaps Neretnieks ar zirgu Quintes svētdien, 6.oktobrī, Tallinā izcīnīja uzvaru Pasaules kausa (PK) Centrāleiropas zonas posma jāšanas sportā šķēršļu pārvarēšanā Gra...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi