Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Porziņģim double-double Mavericks zaudējumā; Dončičs savaino potīti

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis sestdien guva 22 punktus un izcīnīja 14 atlēkušās bumbas Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Dalasas Mavericks cieta zaudējumu, turklāt traumu guva komandas līderis Luka Dončičs.

Mavericks savā laukumā ar 118:122 (23:37, 27:36, 31:18, 31:21, 6:10) pagarinājumā piekāpās Maiami Heat.

Porziņģis šajā duelī nospēlēja 39 minūtes un 57 sekundes, kas viņam ir lielākais laiks pēc atgriešanās laukumā. Latvietis šajā mačā realizēja septiņus no 12 divpunktu metieniem, trīs no deviņiem tālmetieniem un piecus no septiņiem soda metieniem.

Viņa kontā bez 14 atlēkušajām bumbām bija arī divas rezultatīvas piespēles, viena pārtverta bumba, viens bloķēts metiens, viena kļūda un četras piezīmes. Mavericks komanda  ar  Porziņģi laukumā guva tikpat punktu, cik zaudēja.

Mavericks vienībā rezultatīvākais ar 28 punktiem bija Tims Hārdevejs juniors, bet 18 punkti, septiņas atlēkušās bumbas, astoņas rezultatīvas piespēles un lietderība +14 bija Džeilenam Bransonam.

Pretiniekiem ar 27 punktiem izcēlās Džimijs Batlers, bet 18 punkti, 11 bumbas zem groziem un desmit rezultatīvas piespēles bija Bemam Adebajo, kurš 75 sekundes pirms papildlaika beigām pēdējo reizi mačā izvirzīja vadībā Heat komandu.

Dončičs pēc nospēlētas vienas minūtes un 40 sekundēm sastiepa labās kājas potīti un laukumā neatgriezās. Sākotnējie izmeklējumu nav uzrādījuši smagu savainojumu, bet komandas galvenais treneris Riks Kārlails pauda, ka pirmdienas mačā Dončičs, visticamāk, nepiedalīsies.

Mavericks bija iedzinējos gandrīz visu spēli, pirmajā puslaikā iekrājot 24 punktu deficītu. Atspēlēties izdevās vien pamatlaika beigās, taču panāktajā papildlaikā uzvaru izcīnīt nesanāca. Porziņģim izšķirošajos notikumos lielāka loma bija cīņā zem groziem, bet pagarinājumā viņš guva tikai vienu punktu ar precīzu soda metienu.

Dalasas vienība ar 17 uzvarām 25 spēlēs ieņem trešo vietu Rietumu konferencē, bet Heat ar 19 panākumiem 26 cīņās ir tādā pašā pozīcijā Austrumos.

Pirmdien Mavericks viesosies pie līgas vadošās komandas Milvoki Bucks.

Top komentāri

mjā
m
Porainais nevar būt Dalasas līderis, Dončiča lomu uzņemties nevar...
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi