Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Porziņģis apstiprina - viņš Pasaules kausā nespēlēs

Basketbolists Kristaps Porziņģis Latvijas vīriešu basketbola izlases sastāvā Pasaules kausa finālturnīrā nespēlēs, otrdien ziņoja tīmekļa vietne Basketnews.com. Apstiprinājumu informācijai guvis arī pašmāju vadošais sporta portāls Sportacentrs.com, bet jau vēlāk vietnē Twitter par to paziņoja pats basketbolists.

"Ir grūti. Es jūtos ļoti atbildīgs savu un Latvijas valstsvienības atbalstītāju priekšā, taču ir pieņemts lēmums, ka es nespēlēšu Pasaules kausā," raksta Porziņģis.

"Pēc vairāku nedēļu atlabšanas procesa un atkārtota magnētiskās rezonanses izmeklējuma vēl joprojām pēdas plantārais fascīts man neļauj atrasties uz laukuma pilnā gatavībā," skaidro basketbolists.

Viņš vēsta, ka kopīgais lēmums ir pieņemts, konsultējoties ar valstsvienības medicīnisko personālu un treneru korpusu, kā arī basketbolista pārstāvēto Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komandu Bostonas "Celtics", un tas nozīmē, ka šobrīd Porziņģim ir nepieciešams turpināt atveseļošanās procesu.

"Šāds lēmums nav viegli pieņemams, taču apsolu, ka būšu klāt un atbalstīšu komandu tā, kā spēju," sola Porziņģis.

 

 

"Esmu ļoti sarūgtināts par nepieciešamību komentēt šo ziņu. Mēs visi centāmies palīdzēt Kristapam atrisināt veselības problēmas līdz Pasaules kausa izcīņas sākumam. Diemžēl par spīti mūsu medicīniskās komandas neticamajām pūlēm, strādājot dienu un nakti, to izdarīt neizdevās," LBS citē valstsvienības galveno treneri Luku Banki.

"Paldies mediķiem un, protams, Kristapam par noieto ceļu. Viņš kārtējo reizi apliecināja savu mīlestību pret valstsvienību un visu Latvijas basketbola sabiedrību," piebilst Banki.

"Es zinu, cik ļoti Kristaps vēlētos būt laukumā, lai pārstāvētu Latviju, bet mums ir jāpieņem realitāte," secina itāļu speciālists, solot bez Porziņģa laukumā cīnīties katrā spēlē tā, lai "viņš un visi mūsu līdzjutēji varētu ar mums lepoties".

Porziņģis šovasar nav piedalījies nevienā no trim izlases pārbaudes spēlēm, gatavojoties Pasaules kausam.

Pagājušajā nedēļā vācu žurnālists Ruperts Fābigs izteica bažas par Porziņģa dalību Pasaules kausa izcīņā, bet LBS ceturtdien "Twitter" vietnē to noliedza.

Jau ziņots, ka pirmajās trijās pārbaudes spēlēs Latvija ar 87:77 uzvarēja Zviedriju, ar 82:57 - Gruzijas valstsvienību un ar 74:69 - Dominikānas Republiku, tajās nepiedaloties Porziņģim, Dāvim Bertānam un Jānim Timmam.

Pēc spēles ar Somiju Latvijas valstsvienībai līdz Pasaules kausa finālturnīram vēl paredzēti divi mači Taivānā, tiekoties ar Puertoriko (20.augustā) un Lietuvu (22.augustā).

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās. Latvijas izlase apakšgrupas spēles, kurās tiksies ar Franciju, Kanādu un Libānu, aizvadīs Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā.

Latvijas vīriešu basketbola izlases paplašinātais kandidātu saraksts 2023.gada Pasaules kausa finālturnīram:

Rodions Kurucs (Mursijas UCAM, Spānija), Mareks Mejeris (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Kristaps Porziņģis (Bostonas "Celtics", NBA), Dāvis Bertāns (Oklahomasitijas "Thunder", NBA), Dairis Bertāns ("VEF Rīga"), Anžejs Pasečņiks (bez kluba), Jānis Timma (bez kluba), Rolands Šmits (Kauņas "Žalgiris", Lietuva), Artūrs Strautiņš (Tortonas "Derthona", Itālija), Klāvs Čavars (Jokohamas "Exellence", Japāna), Aigars Šķēle (Lielpolijas Ostruvas "Stal", Polija), Andrejs Gražulis (Trento "Aquila", Itālija), Toms Leimanis (Madrides "Estudiantes", Spānija), Artūrs Kurucs (Patras "Promitheas", Grieķija), Artūrs Žagars (Ķēdaiņu "Nevežis", Lietuva), Kristers Zoriks (Izmiras "Petkim Spor", Turcija).

pievienots galvenā trenera Lukas Banki komentārs

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi