Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +13 °C
Viegls lietus
Trešdiena, 9. oktobris
Helga, Elga, Elgars

Porziņģis: Centos būt agresīvs

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņujorkas Knicks strādājusi ļoti smagi starpsezonā, lai jauno sezonu uzsāktu ar uzvaru, uzskata talantīgais latvietis Kristaps Porziņģis.

Kā zināms, Porziņģis savā pirmajā karjeras spēlē NBA trešdien iemeta 16 punktus, bet Knicks izbraukumā ar 122:97 (27:23, 36:28, 27:22, 32:24) pieveica Milvoki Bucks klubu.

"Smagi strādājām starpsezonā un beidzot aizvadījām pirmo spēli. Ir lieliski gūt pirmo uzvaru," pēc mača teica Porziņģis, kurš realizēja deviņus no 12 izpildītajiem soda metieniem. "Centos būt agresīvs. Mums ir Karmelo Entonijs, kurš padara mūs pārējos labākus - viņi mani daudz atrada soda laukumā."

"Galvenais, ka visas 48 minūtes spēlējām aizsardzībā, kaut mačā bija arī smagāki momenti," uzskata latvietis, kurš aizmeta garām pirmos desmit no 12 metieniem no spēles.

"Pirmās divas minūtes mums bija smagas, tomēr puiši jau pirmajā ceturtdaļā atspēlējās," par komandas raksturu priecīgs bija Knicks galvenais treneris Dereks Fišers. "Mums vēl ir 81 spēle un šis panākums nenozīmē daudz, bet cerams, ka arī ceturtdien savā laukumā spēsim darboties ar nepieciešamo enerģiju. Katrā spēlē negūsim 122 punktus, bet, ja noturēsim pretiniekus zem 100 punktiem, būs iespējas uzvarēt."

"Katru reizi, kad Kristaps ir laukumā, var notikt labas lietas, jo viņš ir universāls spēlētājs, viņa agresivitātes līmenis ir ievērojams tik jaunam spēlētājam. Viņš nebaidās no cīņas un tāpēc tik daudz tika uz soda metienu līnijas," latvieti slavēja treneris.

"Viņš nospēlēja labi," par latvieti teica Knicks līderis Karmelo Entonijs, kurš gan pats šajā spēlē iemeta tikai 11 punktus. "Izmantoja, ko aizsardzība viņam deva, necentās paveikt pārāk daudz, meta, kad bija brīvs, spēlēja aizsardzībā."

Turpinājumā ceturtdien Knicks savā laukumā cīnīsies ar Atlantas Hawks komandu, kas savā pirmajā mačā otrdien ar 94:106 zaudēja Detroitas Pistons. Līdz ar to Ņujorkas klubs divās dienās aizvadīs divus mačus.

Knicks Porziņģi izvēlējās šīs vasaras NBA draftā ar ceturto numuru.

Līdz šim pasaules spēcīgākajā basketbola līgā bija spēlējuši tikai divi Latvijas basketbolisti - Andris Biedriņš savas karjeras laikā pārstāvēja Goldensteitas Warriors un Jūtas Jazz. Viņš 516 regulārā čempionāta spēlēs vidēji guva 6,3 punktus un izcīnīja 7,0 atlēkušās bumbas, 2008./2009.gada sezonā vidēji pat gūstot 11,9 punktus un savācot 11,2 atlēkušās bumbas.

Savukārt pagājušā gadsimta deviņdesmitajos gados Gundars Vētra aizvadīja 13 spēles Minesotas Timberwolves komandā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi