Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Porziņģis savaino celi Knicks kluba uzvarētā Ņujorkas derbijā

Latviešu zvaigzne Kristaps Porziņģis ceturtdien Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā guva kreisās kājas ceļgala traumu, kā rezultātā nepabeidza spēli, kurā viņa pārstāvētā Ņujorkas Knicks viesos ar rezultātu 111:104 (32:26, 31:24, 24:32, 24:22) pārspēja Bruklinas Nets komandu.

Porziņģis pirmajā puslaikā bija sametis 13 punktus, bet otrā puslaika trešajā minūtē pēc epizodes aizsardzībā sāka nedaudz pieklibot un prasīja maiņu. Lai gan viņam nebija kontakta ar pretinieku, viņš nevarēja turpināt maču un pats saviem spēkiem devās uz ģērbtuvi.

Kā ziņoja Knicks, latvietis maču nevarēja turpināt labās kājas ceļgala sāpju dēļ. Savukārt Knicks galvenais treneris Džefs Hornačeks pēc mača atklāja, ka latvietim ceļgala sāpes bijušas jau pirmajā puslaikā.

Knicks bez Porziņģa laukumā izsēja pārsvaru un uz neilgu brīdi palaida priekšā pretiniekus, tomēr izglāba spēli un izcīnīja uzvaru. Knicks šī bija trešā uzvara pēc kārtas un ceturtā pēdējās piecās spēlēs.

Knicks šosezon uzvarējusi tikai divās no desmit izbraukuma spēlēm.

Porziņģis šajā mačā laukumā pabija 17 minūtes, kuru laikā realizēja četrus no septiņiem divpunktu metieniem, vienu no trim tālmetieniem un abus divus soda metienus.

Šajā laikā viņš paspēja atkārtot savu karjeras rezultatīvo piespēļu rekordu, jo asistēja četros veiksmīgos komandas biedru metienos, izcīnīja divas atlēkušās bumbas, pārtvēra vienu piespēli, divas reizes kļūdījās un trīs reizes pārkāpa noteikumus. Knicks ar Porziņģi laukumā iemeta par četriem punktiem vairāk nekā ielaida.

 

Rezultatīvākais Knicks rindās bija Korntijs Lī, kurš guva 27 punktus, 15 punktus pievienoja no soliņa nākušais Maikls Bīslijs, bet 13 punktus iemeta Eness Kanters, kuram arī deviņas atlēkušās bumbas.

Tikmēr pretiniekiem 26 punktus guva Spensers Dinvidijs, bet 25 punkti bija Rondija Holisa-Džefersona kontā.

Savus pirmos punktus Porziņģis guva pēc nospēlētām divarpus minūtēm, ar metienu pēc pagrieziena panākdams 6:7, bet vēlāk viņš ar pārliecinošu "danku" izlīdzināja rezultātu (10:10). Lai gan turpinājumā Porziņģim ar metieniem no spēles neveicās, liepājnieks ar rezultatīvām piespēlēm apgādāja komandas biedrus. Tuvojoties ceturtdaļas beigās, latvietis iemeta divus "sodiņus", kā arī vēlreiz iesprauda bumbu grozā no augšas (25:17).

Divas minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām Porziņģis devās atpūsties un laukumā atgriezās otrā ceturkšņa ceturtajā minūtē (40:28). Turpinājumā Nets nedaudz pietuvojās rezultātā, bet Porziņģis ceturtdaļas vidū ar metienu pēc pagrieziena un vēlāk ar "trejaci" panāca 49:38. Trīs minūtes pirms puslaika beigām Porziņģis tika pie savas trešās piezīmes mača un tika nomainīts, taču tas Knicks komandai netraucēja pārtraukumā doties ar 13 punktu pārsvaru (63:50).

Otrā puslaika trešajā minūtē Porziņģis guva ceļgala savainojumu un nevarēja turpināt spēli. Tikmēr Knicks pārsvars pamazām dila un trešās ceturtdaļas otrajā pusē Nets panāca viesus, izvirzoties vadībā. Tiesa, viesi ātri atgriezās vadībā un pirms ceturtās ceturtdaļas panāca piecu punktu pārsvaru (87:82). Ceturtajā ceturtdaļā Knicks nosargāja vadību un svinēja uzvaru ar rezultātu 111:104.

Nets komandai šajā spēlē nevarēja palīdzēt divi basketbolisti, kuri 2015.gada draftā bija izraudzīti virs Porziņģa. Drafta otrais numurs D'Andželo Rasels šobrīd ārstē savainojumu, bet nesen no Filaldelfijas 76ers piesaistītais drafta trešais numurs Džahlils Okafors vēl netiek iesaistīts spēlēs.

Tikmēr Knicks komandai šobrīd jāiztiek bez savainotā Tima Hārdeveja juniora.

Knicks ar 15 uzvarām 28 spēlēs atgriezusies NBA Austrumu konferences astotajā pozīcijā, kamēr Nets ar 11 panākumiem 27 cīņās ieņem 11.vietu.

Nākamajā spēlē Knicks sestdien savā laukumā uzņems Ņujorkas komandas iepriekšējo sezonu zvaigznes Karmelo Entonija pārstāvēto Oklahomasitijas Thunder, taču Porziņģa dalība šajā mačā ir zem jautājuma zīmes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi