Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Pretinieku treneri un līderi pirms Pasaules kausa uzteic Banki vadīto izlasi

Latvijas basketbola izlases Pasaules kausa apakšgrupas pretinieku Libānas, Francijas un Kanādas treneri un līderi sarunā ar presi uzteikuši Lukas Banki vadītās komandas sniegumu.

Kanādas vīriešu basketbola izlasei Pasaules kausa finālturnīra trešajā spēlē ar Latviju vajadzēs maksimāli koncentrēties, lai izcīnītu uzvaru, trešdien preses konferencē uzsvēra kanādiešu galvenais treneris Žordi Fernandess.

Latvijas un Kanādas izlases otrdien tiksies apakšgrupu turnīra trešajā mačā, pirms tam aizvadot spēles ar Libānu un Franciju. 

"Latvijā ir spēcīgas basketbola tradīcijas. Zinu visu sastāvu, komandai ir labs uzbrukuma potenciāls. Izlase ir saspēlējusies Lukas Banki vadībā. Cienu šo komandu un mums vajadzēs maksimāli koncentrēties, lai uzvarētu Latviju," teica Fernandess.

Tāpat kā galvenais treneris, arī Jūtas "Jazz" centra spēlētājs Kellijs Oliniks uzsvēra, ka Latvijas izlase ir vairāku gadu garumā labi saspēlējusies komanda. "Šādas komandas ir bīstamas. Mūsu mērķis ir progresēt ar katru spēli, līdz ar to turnīra piektajā dienā jau būsim savā labākajā formā," uzsvēra Oliniks.

Libānas vīriešu basketbola izlase Pasaules kausa finālturnīrā, spēlējot vienā apakšgrupā ar Latviju, Kanādu un Franciju, neizjūt tik lielu spiedienu kā pretinieki, tikmēr atzīmēja libāniešu saspēles vadītājs Vaels Arakdži.

Piektdien sāksies Pasaules kausa finālturnīrs basketbolā, Libānai pirmajā posmā spēlējot Džakartā, kur tā pērn kļuva par Āzijas kausa vicečempioni. Piektdienas spēlē Libānas izlases pretiniece būs Latvija.

"Esmu priecīgs atgriezties Džakartā, par kuru man ir labas atmiņas, un ceru, ka varēsim šeit turpināt veiksmīgo sēriju. Saprotam, ka spēle nebūs viegla un mums ir smaga grupa, taču esam šeit, lai cīnītos un parādītu pasaulei, kas ir Libāna," stāstīja pērnā gada Āzijas kausa vērtīgākais spēlētājs Arakdži.

Libānas izlases saspēles vadītājs uzskata, ka pretinieces apakšgrupā Francija un Kanāda abas ir medaļu pretendentes, tāpat arī Latvija esot augstas klases komanda.

"Apzināmies Latvijas izlases spēku un saprotam, ka nebūsim favorīti, spēlējot pret tādiem basketbolistiem kā Dāvis Bertāns un Rolands Šmits un pārējie. Žēl, ka nebūs Kristapa Porziņģa. Cerams, ka tādiem augstas klases spēlētājiem izrādīsim sīvu pretestību. Ikdienā nespēlējām tik augstā līmenī, kā mūsu pretinieki, taču, tā kā mums nav ko zaudēt, neizjūtam tik lielu spiedienu kā viņi," stāstīja Arakdži.

Arī Libānas izlases galvenais treneris Džads Elhadžs uzsvēra, ka komandai nav ko zaudēt, spēlējot apakšgrupā ar Kanādu, Franciju un Latviju.

"Esmu sekojis līdzi Latvijas izlasei, kas paveica lielisku darbu kvalifikācijā, kur tai bija spēcīgi pretinieki. Arī pārbaudes mači bija labi, tikai vienā piedzīvojot zaudējumu. Komanda spēlē agresīvu un labi organizētu basketbolu," stāstīja pretinieku galvenais treneris.

Latvijas  izlase Pasaules kausa finālturnīrā ir bīstama komanda arī bez tās spožākās zvaigznes Kristapa Porziņģa, uzsvēris latviešu otrās pretinieces Francijas galvenais treneris Vensāns Kolē.

Piektdien Pasaules kausa finālturnīra pirmajā spēlē Francija tiksies ar Kanādu, bet Latvija ar Libānu. Svētdien otrajā mačā savā starpā spēkosies francūži un latvieši.

"Pagaidām koncentrējamies tikai pirmajam mačam. Neskatoties uz to, ka Kristaps Porziņģis nespēlēs, Latvija tik un tā ir bīstama komanda, kas var realizēt daudz metienus. Līdzīgi notika arī vienā no iepriekšējām tikšanās reizēm, kad latvieši iemeta daudz svarīgus metienus," teica Kolē.

Francijas izlases kapteinis Nikolā Batums uzsvēra, ka Latvija Pasaules kausa finālturnīram spējusi kvalificēties arī bez valsts labākajiem basketbolistiem ierindā. 

"Latvija šeit ir pelnījusi būt, jo izcīnīja vietu finālturnīrā. Tā ir laba komanda, tāpēc mums vajadzēs būt uzmanīgiem, ja gribam sasniegt savu mērķi - uzvarēt mačus," uzsvēra Batums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

RFS futbolisti spraigā derbijā pārspēj Riga komandu

Pašreizējā Latvijas čempione RFS sestdien Tonybet futbola virslīgas pirmā apļa pēdējās, devītās kārtas mačā viesos ar rezultātu 2:1 (1:0) uzveica vicečempioni Riga un pēc uzvaras pār tiešo konkuren...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi