Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Sāk pārkārtošanos, gatavojoties pavasarim

Divas no sešām Latvijas komandām ar Igauniju apvienotajā līgā gada pēdējo nedēļu sagaidījušas pozīcijās, kas pavasarī ļautu turpināt cīņu izslēgšanas turnīrā. Pašreizējais turnīra čempions VEF Rīga pēc vairākiem klupieniem sezonas sākumā atkarojis pozīcijas turnīra tabulas augšgalā, bet Ventspils un Ogres komandas sezonas vidū balansē uz labāko astoņnieka robežas. Pagaidām – katra savā tās pusē.

Vairākas komandas jau sākušas veikt pārkārtojumus sastāvā, lai sezonas otrajā pusē uzlabotu savas pozīcijas. Visaktīvākā šai ziņā bijusi tieši VEF Rīga komanda, ko var saprast – pēc pāragrās Eirokausu sezonas beigām veikti nopietni secinājumi par vairāku spēlētāju sniegumu. Komandu jau atstājuši Iļja Gromovs, kurš karjeru turpinās Austrijā, un amerikānis Džamars Abramss, bet pēdējā spēlē otrdien pret BK Liepāja (81:76) nepiedalījās Nikolajs Zotovs. Pēc Dienas rīcībā esošās informācijas, ukraiņu aizsargu plāno izīrēt uz citu komandu. Līdz sezonas beigām pagarināts līgums ar tās gaitā piesaistīto Glenu Koziju, bet klāt nācis Zviedrijas basketbolists Elaidža Klarenss, kurš pret liepājniekiem debitēja ar 16 minūtēs gūtiem sešiem punktiem un trīs atlēkušajām bumbām. Liepājā atgriezies savulaik jau šajā klubā spēlējušais aizsargs Dāvis Geks, BK Ventspils groza apakšu centies stiprināt ar slaido Emanuelu Vembi. Paredzams, ka tuvākajos mēnešos līdz spēlētāju pieteikumu termiņa beigām komandās turpināsies izmaiņas. 

Sezonas pirmajā spēlē vefieši Liepājā paklupa, spēlējot bez amerikāņiem, taču otrā riņķa spēlē Rīgā tieši viņi radīja lielāko pārsvaru. Zem groziem dominēja Nisīrs Brūkss (21 punkts, 11 atlēkušās), saspēles grožus droši turēja Glens Kozijs (14 punktu, deviņas piespēles). Tikmēr viesu sastāvā piezīmju dēļ ierobežots spēles laiks bija vienam no līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem Kārlim Šiliņam. VEF Rīga izcīnīja vienpadsmito uzvaru Latvijas – Igaunijas līgā pēc kārtas, bet BK Liepāja tas bija devītais zaudējums pēdējās 11 spēlēs.

Gada nogalē BK Ventspils ceturtdien izaicinās Igaunijas basketbola flagmani Tallinas Kalev/Cramo, bet savas identitātes meklējumos esošā Valmiera Glass/ViA viesosies Tartu. 

Latvijas komandu divcīņā astoņniekam tuvoties centīsies Ogres un Latvijas Universitātes komandas.

Situācija tabulā

1. Prometey 13-1

2. VEF Rīga 14-3

3. Kalev/Cramo 9-3

4. Tartu 11-4

5. Rapla 10-6 

6. Viimsi 8-5

7. Ventspils 9-6

8. Parnu 7-6

9. Ogre 8-8

10. Keila 6-8

11. LU 6-10

12. Liepāja 6-11

13. TalTech 3-10 

14. Kalev 3-11 

15. Valmiera 3-12 

16. Tarvas 1-13

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi