Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +10 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Sametis no EČ basketbolā sievietēm: Citas nemaz nespēlētu

Neveiksmīgā epizode pirmajā Eiropas čempionāta spēlē, kad Anete Jēkabsone-Žogota pret laukuma malu izmežģīja potīti, lieku reizi pierādīja, cik ļoti liela ir viņas loma komandā. Mums nav citas tik augstas klases spēlētājas, kura var vienatnē izšķirt cīņas likteni, tāpēc cepuri nost Anetes priekšā, jo viņa ar traumu, kuras dēļ vairums spēlētāju nemaz nerādītos laukumā, ne tikai spēlēja, bet arī turpināja būt komandas līdere.

Skaidrs, ka Anetes savainojums pirmajā spēlē izjauca praktiski visas treneru ieceres Eiropas čempionātā, jo tieši caur viņu tika veidots vairums uzbrukuma kombināciju, un tieši Anetei bija jāuzņemas spēle uz sevi, kad sadarbības neizdevās. "Vēl joprojām izjūtam sekas," turnīra gaitā rokas vien noplātīja komandas galvenais treneris Ainars Zvirgzdiņš. Arī komandas kapteine Gunta Baško-Melbārde, kura pašaizliedzīgi nospēlēja spēles pret Horvātiju beigās, šajā epizodē iedzīvojās sāpīgā savainojumā un mačus pret Lielbritāniju un Krieviju aizvadīja uz špricēm. "Tā tās traumiņas mums sakrājas, spēlējot četras dienas pēc kārtas," treneris Zvirgzdiņš norāda uz sekām. Ja Latvijas komanda iekļūs otrajā posmā, ar šīm lietām būs jārēķinās arī turnīra turpinājumā.

Diemžēl jāatzīst, ka Latvijas komanda šobrīd nav gatava varoņdarbiem Ungārijā, jo debitantes un šādā līmenī nepieredzējušās spēlētājas vēl tikai aprod ar tik nozīmīgu spēļu atmosfēru. Šajā situācijā tomēr jāiemet akmens treneru lauciņā par lēmumu uz finālturnīru nepaņemt pērno izlases kapteini Ievu Krastiņu, kurai tomēr ir gan sieviešu basketbola Eirolīgas, gan valstsvienības svarīgu spēļu pieredze. Kā redzams, liela daļa jauno spēlētāju Ungārijā tikai aprod ar finālturnīra auru un vēl nav gatavas regulāri uzņemties iniciatīvu, lai izšķirtu spēles likteni. Tikmēr mums atliek paļauties uz abām Anetēm un Guntu Baško-Melnbārdi, no kuru snieguma arī ir atkarīgs visas komandas sniegums. Diemžēl to saprot arī pretinieces, kuras mūsu līderēm dzīvi padara ievērojami grūtāku. Šis ir laiks sevi pierādīt pārējām spēlētājām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi