Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Serbijas izlase PK izcīna uzvaru grupā

Serbijas izlases basketbolists Bogdans Bogdanovičs trešdien Pasaules kausa (PK) izcīņas spēlē guva 31 punktu, palīdzot savai komandai izcīnīt trešo uzvaru meistarsacīkstēs.

Labu sniegumu demonstrējusī Serbijas izlase trešdien Ķīnā PK savā pēdējā D apakšgrupas spēlē ar 92:77 (28:23, 22:19, 20:15, 22:20) pārspēja Itālijas izlasi, izcīnot uzvaru grupā.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 31 punktu bija Bogdanovičs, kurš arī izcīnīja četras atlēkušās bumbas, piecreiz "apzaga" pretiniekus un tikpat reizes arī rezultatīvi piespēlēja. Tikmēr Nikola Jokičs izcēlās ar 15 gūtiem punktiem un sešām atlēkušajām bumbām.

Itālijas izlasē Danilo Galinari iemeta 26 punktus un izcīnīja astoņas atlēkušās bumbas.

Abas komandas spēlēs izslēgšanas turnīrā, cīnoties par 1.-16.vietu, kur pretim stāsies Spānijas un Puertoriko izlases.

Zīmīgi, ka Serbijas izlase ir garākā komanda PK.

Iepriekš turnīrā Serbija sagrāva gan Angolu, gan Filipīnas, to pašu paveicot arī Itālijai.

Savukārt A apakšgrupā Venecuēla ar 72:59 (18:10, 15:13, 18:18, 21:18) pārspēja mājiniekus Ķīnu, liedzot viņiem iespēju cīnīties par medaļām.

Rezultatīvākais uzvarētāju rindās ar 15 punktiem bija Heislers Giljents, kurš arī astoņas reizes rezultatīvi piespēlēja komandas biedriem. Tikmēr Ķīnas izlasē 13 punktus guva Šu Fans.

Venecuēla A apakšgrupā ar divām uzvarām trīs spēlēs ieņem otro vietu, kamēr Ķīna ar šādu pašu statistiku palika pirmā aiz līnijas, lai cīnītos par 1.-16.vietu, tāpēc turnīrā nāksies spēlēt par 17.-32.pozīciju.

Līdere ar trim uzvarām tikpat spēles šajā grupā ir Polijas izlase, kas PK startē pēc 52 gadu pārtraukuma.

Tikmēr B apakšgrupas mačā Krievija un Argentīna aizvadīja savstarpēju cīņu, lai noskaidrotu uzvarētāju grupā. Argentīna ar 69:61 (12:17, 27:16, 14:7, 16:21) bija pārākā pār krieviem, izcīnot pirmo vietu grupā.

Rezultatīvākais ar 21 punktu bija Fakundo Kampaco, kurš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un vēl septiņas reizes rezultatīvi piespēlēja. Vēl pa 13 punktiem guva Luiss Skola un Marko Delia.

Krievijas izlasē 18 punktus guva Andrejs Zubkovs, kura rēķinā arī septiņas atlēkušās bumbas.

Līdz ar trešo panākumu tikpat spēlēs Argentīna izcīnīja uzvaru grupā, bet Krievija ar divām uzvarām ieņēma otro pozīciju. Abas komandas izslēgšanas spēlēs I grupā spēkosies pret Polijas un Venecuēlas izlasēm.

Savukārt Spānija C apakšgrupā pēdējā spēlē ar rezultātu 73:65 (18:21, 15:10, 19:22, 21:12) sīvā cīņā uzvarēja Irānu, turnīra pirmo fāzi noslēdzot bez zaudējumiem.

Ar 16 punktiem rezultatīvākais Spānijas izlasē bija Marks Gasols, kurš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, bet Irānas valstsvienības rindās ar 15 punktiem izcēlās Muhameds Džamšidijafarabds.

Spānija grupu turnīru noslēdza ar trim panākumiem, izcīnot pirmo vietu C apakšgrupā, bet otrā bija Puertoriko ar divām uzvarām. Tunisija trijās spēlēs guva vienu panākumu, bet Irāna palika pēdējā, nespējot uzvarēt nevienā mačā.

Izslēgšanas turnīrā Spānija J grupā spēlēs pret Puertoriko, Itāliju un Serbiju.

Ceturtdien PK tiks aizvadītas pēdējās spēles E, F, G un H grupās, pēc kurām arī noskaidrosies turnīra izslēgšanas spēļu atlikušās dalībnieces. Turnīra otrā fāze sāksies piektdien.

Šī ir pirmā Pasaules kausa izcīņa, kurā piedalās 32 izlases. Visas komandas sadalītas astoņās grupās pa četrām izlasēm, kuras aizvadīs viena apļa turnīru, pēc kura katras grupas divas labākās valstsvienības turpinās cīņu par 1.-16.vietu.

Iepriekšējā PK izcīņā, kas notika 2014.gadā uzvaru otro turnīru pēc kārtas izcīnīja ASV izlase.

Pasaules kausa finālturnīrā kopumā piedalīsies 32 izlases, sacensībām notiekot astoņās dažādās Ķīnas pilsētās.

(papildināta visa ziņa)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi