Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Serbijas un Spānijas sieviešu basketbola izlases kļūst par pirmajām Eiropas čempionāta pusfināla dalībniecēm

Par pirmajām Eiropas sieviešu basketbola čempionāta pusfināla dalībniecēm trešdien kļuva Serbijas un Spānijas izlases, kas par vietu finālā sacentīsies savā starpā.

Serbijas valstsvienība, pateicoties iespaidīgam izrāvienam pēdējās minūtēs, ar rezultātu 85:79 (23:26, 15:16, 26:23, 21:14) pieveica Itāliju.

Vēl aptuveni pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Serbija atradās iedzinējos ar 74:79, tomēr atlikušajā laikā guva 11 bezatbildes punktus, tiekot pie panākuma.

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 21 gūto punktu un septiņām atlēkušajām bumbām bija Jeļena Milovanoviča, 17 punktus pievienoja Miliča Daboviča, 15 punkti un septiņas bumbas zem groziem bija Jovanai Radai, bet 14 punktus sameta Tamāra Radočaja.

Savukārt Itālijai uzvarēt nepalīdzēja pat 22 Džiordžijas Sotanas gūtie punkti.

Šis neatkarīgajai Serbijai ir tikai trešais sasniegtais Eiropas čempionāta finālturnīrs, un līdz šim tā nebija tikusi augstāk par 11.vietu, bet nu jau garantējusi sev vismaz ceturto pozīciju. Tikmēr pirmā Eiropas čempionvienība Itālija pusfinālā nav spējusi iekļūt jau kopš 1995.gada.

Zīmīgi, ka Serbija zaudēja pirmajās divās šī gada turnīra spēlēs, bet turpinājumā jau tikusi pie četriem panākumiem pēc kārtas.

Arī Spānija veica izrāvienu cīņas beigās un ar 75:58 (25:15, 16:20, 13:11, 21:12) uzveica Čehiju.

Jau spēles pirmajā ceturtdaļā Spānija ieguva 17 punktu pārsvaru (25:7), tomēr trešās ceturtdaļas sākumā Čehija bija panākusi izlīdzinājumu (41:41). Tomēr uzreiz pēc tam Spānija uzsāka nākamo izrāvienu (27:11), novedot maču līdz uzvarai.

Uzvarētājiem ar 29 punktiem izcēlās Alba Torrensa, bet 23 punktus un 12 bumbas zem groziem pievienoja Sančo Litla.

Tikmēr Čehijai ar 13 punktiem palīdzēja Katerina Elhotova.

Iepriekšējo Eiropas čempionātu Čehija noslēdza ceturtajā vietā, bet tagad tai jau ceturtdien, tiekoties ar Itāliju, būs jāuzsāk cīņa par pēdējo ceļazīmi uz pasaules čempionātu. Savukārt Spānija iepriekšējā Eiropas čempionātā nesasniedza ceturtdaļfinālu, bet pēc tam piecos Eiropas čempionātos pēc kārtas bija finišējusi labāko pieciniekā.

Ceturtdien pārējos divos ceturtdaļfinālos tiksies pašreizējā Eiropas vicečempione Turcija un Baltkrievija, kā arī sacensību saimniece Francija un Zviedrija, kas finālturnīrā spēlē pirmoreiz kopš 1987.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi