Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 17. maijs
Umberts, Herberts, Dailis

Šmits kļuvis par vienu no Eiropas U-20 čempionāta rezultatīvākajiem basketbolistiem

Viens no Latvijas U-20 vīriešu basketbola izlases līderiem Rolands Šmits kļuvis par nupat Itālijā aizvadītā Eiropas čempionāta septīto rezultatīvāko spēlētāju.

Desmit aizvadītos mačos Šmits vidēji izcēlās ar 14,6 punktiem, kamēr par turnīra rezultatīvāko spēlētāju kļuva Emanuels Lekomte, kurš caurmērā katrā no mačiem iemeta 19,6 punktus.

Šmits gana veiksmīgs bijis arī cīņā par atlēkušajām bumbām, vidēji katrā no mačiem savācot 9,9, kas bija trešais labākais rādītājs, atpaliekot vien no lietuvieša Domanta Saboņa (12,7) un ukraiņa Oleksandra Antipova (10,4). Tiesa, latvietis ieņēma ceturto vietu arī ne tika glaimojošā statistikas ailē - katrā no spēlēm uzbrucējs caurmērā pieļāva 3,1 kļūdu.

Desmit maču laikā Šmits izcēlās arī ar četriem "double-double", kas bija otrais labākais rādītājs šajā Eiropas čempionātā.

Tikmēr rezultatīvajās piespēlēs sestais ir Kristaps Pļavnieks, kurš vidēji spēlē partneriem vidēji asistēja 3,6 reizes, bet pārtvertajās bumbās ar 1,9 ik mačā astotais bija Rihards Lomažs.

Savukārt komandu vērtējumā Latvija šajā turnīrā bija piektā rezultatīvākā, katrā no desmit spēlēm vidēji gūstot 69,2 punktus.

Īpaši labs sniegums Latvijas basketbolistiem padevies soda metienos, kur ar realizāciju 71,9% latvieši bija precīzākie visā turnīrā. Tāpat Latvijas izlase ar 31,5% bija trešā precīzākā tālmetienu izpildītāja.

Latvijas jaunie basketbolisti bija arī ceturtie labākie atlēkušo bumbu savācēji gan uzbrukumā (14,4 bumbas vidēji spēlē), gan aizsardzībā (28,8), kamēr kopsummā skaitot latvieši ar vidēji 43,2 bumbām mačā bija trešie.

Tāpat Latvijas basketbolistiem vislabāk izdevies nosargāt grozu no pretinieku komandas mēģinājumiem iemest trīspunktu metienus. Cīņā pret Latvijas izlasi oponentu tālmetieni bija visneprecīzākie - vien 24% realizācija.

Jau vēstīts, ka Latvija svētdien Eiropas čempionātu noslēdza piektajā vietā, kas ir valsts visu laiku otrais labākais sasniegums U-20 vecuma grupā. Vēl pirms diviem gadiem latvieši negaidīti kļuva par kontinenta vicečempioniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Brynas pagarina vienošanos ar Indraši

Latvijas hokejists Miks Indrašis nākamsezon turpinās spēlēt Zviedrijas komandā Jēvles Brynas, kas šosezon uzvarēja Zviedrijas pēc spēka otrajā līgā, ceturtdien pavēstīja vienība.

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi