Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Šmits palīdz Barcelona komandai uzvarēt ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē

Latvijas basketbolists Rolands Šmits otrdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla pirmajā spēlē un palīdzēja Barcelona komandai izcīnīt uzvaru.

"Barcelona" mājās ar rezultātu 77:67 (20:22, 23:11, 19:18, 15:16) uzveica Minhenes "Bayern", sērijā līdz trīs uzvarām iegūstot vadību ar 1-0.

Šmits otrdien spēlēja desmit minūtes piecas sekundes, realizējot pa vienam metienam divu un trīs punktu vērtībā. Latvietis arī izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, vienreiz rezultatīvi piespēlēja, pārtvēra divas bumbas, izprovocēja vienu piezīmi un sakrāja 12 efektivitātes koeficienta punktu, kas bija trešais labākais rādītājs komandā.

Barselonas klubā rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Brendons Deivīss, pa 12 punktiem bija Dantem Eksamam un Nikolam Mirotičam, bet 11 punktus guva Nikolass Laprovitola. Minheniešiem 20 punktus guva Vladimirs Lučičs, bet 12 punkti bija Deranam Hilardam, kurš pēc sadursmes ar Šmitu maču noslēdza priekšlaicīgi.

Vēl otrdien Stambulas "Anadolu Efes" viesos ar rezultātu 64:48 (11:16, 18:10, 17:8, 18:14) pārspēja Milānas "AX Armani Exchange Olimpia" un sērijā panāca 1-0.

Ar 16 punktiem un septiņām atlēkušajām bumbām uzvarētājiem atzīmējās Vasilije Micičs, tāpat 16 punktus guva Šeins Larkins. Milāniešiem vienīgais desmit punktu robežu sasniedza Nikolo Melli, kurš arī izcīnīja sešas bumbas zem groziem.

Trešdien izslēgšanas turnīrs sāksies pāros, kuros tiksies Pirejas "Olympiakos" ar "Monaco" un Madrides "Real" ar Telavivas "Maccabi".

Ceturtdaļfināla sērijas ritēs līdz vienas komandas trīs uzvarām. "Play-off" pirmo kārtu pārvarējušās komandas maijā Belgradā cīnīsies finālčetrinieka turnīrā.

Arī šosezon Eirolīgā bija pārstāvētas desmit valstis ar 18 komandām, kas ir tikpat, cik iepriekšējā sezonā, bet pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā trīs Krievijas komandas tika izslēgtas no turnīra.

Pagājušajā sezonā par čempioni kļuva Stambulas "Anadolu Efes", kas finālā pieveica "Barcelona".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi