Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Snieguma šūpolēs pusfinālu palīdz sasniegt kolektīva spēks

Pavērsieniem un izrāvieniem bagātās spēlēs Eiropas basketbola čempionāta ceturtdaļfinālā turnīrs pāragri noslēdzās par tā galveno favorītu uzskatītajai Grieķijas izlasei. Atšķirībā no grupu turnīra, kurā bieži vien komandu sekmes noteica to lielāko zvaigžņu sniegums, cīņā par vietu pusfinālā lielāka nozīme izrādījās kolektīvajam spēkam.

Daudzuprāt, par individuāli meistarīgāko spēlētāju pasaulē uzskatītais Jannis Adetokunbo dažbrīd pat vienpersoniski vilka uz priekšu Grieķijas komandu, līdz atdūrās pret Vācijas aizsardzību.

Laukuma saimnieki Berlīnē mirdzēja ar izcilu precizitāti tālmetienos, taču izšķirošo pārsvaru otrā puslaika sākumā ieguva ar varenu sešu minūšu nogriezni, kura laikā grieķiem ļāva gūt tikai vienu punktu.

Spēles pirmajā pusē 61 punktu iemetušie favorīti trešajā ceturtdaļā guva vien desmit un iegūto deficītu atspēlēt vairs nespēja. 

Līdzīga loma Somijas izlasē ir tās līderim Lauri Markanenam, ar kura palīdzību ziemeļnieki uz brīdi ieguva pat 15 punktu pārsvaru pār pasaules čempioni Spāniju. Arī šajā spēlē ceļazīme uz pusfinālu lielā mērā izšķīrās trešajā ceturksnī, kad spāņi pārņēma vadību un spēles iniciatīvu.

Snieguma šūpolēs Francijas basketbolisti te ieguva, te izsēja vadību pār Itāliju un izšķirošo pārsvaru ieguva vien pagarinājumā. Uzvarētājiem pieci spēlētāji guva vismaz 13 punktu.

Savukārt iepriekšējā Eiropas čempionāta uzvarētāji slovēņi mačā ar Poliju nonāca pamatīgos iedzinējos, tad trešo ceturtdaļu uzvarēja ar 24:6, tomēr saspringtā galotnē jau bez piecas piezīmes nopelnījušā līdera Lukas Dončiča piekāpās ar 87:90, ļaujot sensacionāli pusfinālā pret Franciju iekļūt poļiem.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi