Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Spānijas basketbolisti kļūst par Latvijas pretiniekiem otrajā posmā; uzvara arī ASV

Spānijas vīriešu basketbola izlase pirmdien Pasaules kausa finālturnīra otrajā spēlē uzvarēja Brazīliju, iekļūstot labāko 16 komandu kārtā, kur nedēļas nogalē cīnīsies ar Latviju un Kanādu. Tikmēr favorīte ASV pirmdien Manilā uzvarēja Grieķiju un nodrošināja pirmo vietu apakšgrupā.

Džakartā notikušajā G apakšgrupas spēlē spāņi uzvarēja ar rezultātu 96:78 (21:22, 29:20, 14:17, 32:19).

Ar 15 punktiem Spānijas izlases rindās rezultatīvākais bija Santjago Aldama, 14 punktus guva un piecas bumbas zem groziem izcīnīja Villijs Ernangomess, 13 punkti, septiņas atlēkušās bumbas un piecas rezultatīvas piespēles bija Huanam Nunjesam, bet 11 punkti - Alverto Diasam.

Brazīlijas izlasē ar 15 punktiem, 11 atlēkušajām bumbām un trīs bloķētiem metieniem atzīmējās Brunu Kabuklu, bet 14 punkti, sešas bumbas zem groziem un četras rezultatīvas piespēles bija Jagu Santušam.

Brazīlijas izlasei šajā un arī turpmākajās spēlēs jāiztiek bez saspēles vadītāja Raula Netu, kurš pirmajā mačā guva traumu.

Pirms tam G apakšgrupas mačā kotdivuārieši ar 71:69 (15:20, 22:15, 17:21, 17:13) uzvarēja Irānu.

G apakšgrupā pirmā ar divām uzvarām ir Spānija, pa panākumam guvušas Brazīlija un Kotdivuāra, kuras savstarpējā spēlē cīnīsies par vietu labāko sešpadsmitniekā, bet Irāna piedzīvojusi divus zaudējumus.

C apakšgrupas spēlē amerikāņi pār grieķiem bija pārāki ar rezultātu 109:81 (23:19, 27:18, 29:19, 30:25).

ASV izlasē vismaz astoņus punktus guva deviņi basketbolisti, bet rezultatīvākais ar 15 punktiem bija Ostins Rīvss, kurš arī izcīnīja sešas atlēkušās bumbas un atdeva piecas rezultatīvas piespēles. Pa 13 punktiem guva Džeilens Bransons un Entonijs Edvardss, bet seši punkti, 11 bumbas zem groziem un piecas rezultatīvas piespēles bija Džošam Hārtam.

Amerikāņi šajā spēlē realizēja 30 no 34 soda metieniem. 

Grieķiem 17 punktus guva Georgs Papajannis un 14 punktus pievienoja Niks Rogkavopuls.

C apakšgrupas otrās kārtas pirmajā mačā Jaunzēlandes izlase ar 95:87 (21:18, 25:19, 19:20, 20:28, 10:2) papildlaikā pārspēja Jordāniju, tiekot pie pirmā panākuma turnīrā.

C apakšgrupā ASV ir divas uzvaras, Jaunzēlandei un Grieķijai pa vienai, bet Jordānija cietusi divus zaudējumus.

Finālturnīra 32 komandas ir sadalītas astoņās apakšgrupās. Katras grupas pirmo divu vietu ieguvējas turpinās cīņu par 1.-16.vietu, bet trešās un ceturtās vietas ieguvējas cīnīsies par 17.-32.vietu.

A, B, C un D apakšgrupas komandas cīnās Filipīnās, E un F apakšgrupas izlases spēlē Japānas pilsētā Okinavā, bet G un H apakšgrupu cīņas notiek Indonēzijas galvaspilsētā Džakartā. Labāko astoņniekā iekļuvušās izlases par medaļām spēkosies "SM Mall of Asia" arēnā Manilas ostas rajonā.

Pasaules kausa finālturnīrā tiks noskaidrotas septiņas Parīzes olimpisko spēļu turnīra dalībnieces, kā arī vēl 19 valstsvienības, kuras kopā ar piecu reģionu priekškvalifikācijas sacensību uzvarētājām nākamvasar cīnīsies par pēdējām četrām ceļazīmēm uz olimpiskajām spēlēm.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi