Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Svētdiena, 12. maijs
Valija, Ina, Ināra, Inārs

Šteinberga: Pierādījām, ka varam apturēt Eiropas čempiones

Latvijas basketbolistes pēc izcīnītās uzvaras Eiropas čempionāta astotdaļfināla spēlē pret Serbijas komandu atklāja, ka bija gatavas tam, ka var nākties iztikt bez vienas no līderēm Elīnas Babkinas, tāpēc pēc viņas noiešanas laukuma malā jau spēles otrajā minūtē izdevās turpināt mērķtiecīgi izpildīt spēles plānu un galu galā gāzt serbietes no čempioņu troņa.

"Jau iepriekšējā dienā centos sevi noskaņot uz to, ka var nākties vairāk vadīt saspēli. Elīnas spēlēšana bija uz jautājuma zīmes, tāpēc mentāli biju gatava vadīt saspēli jau spēles sākumā," žurnālistiem atklāja aizsardze Ieva Krastiņa, kura līdzšinējā turnīrā vairāk koncentrējās pretinieču ārējās līnijas līderu nosegšanai. Viņasprāt, grūtākais brīdis spēlē bijis galotnē, kad Ana Daboviča ar tālmetienu samazināja rezultāta starpību līdz trīs punktiem. "Nodomāju, ka tā nedrīkst. Noteikti jāiemet, lai atkal būtu divu grozu pārsvars." Tieši Ieva svarīgā brīdī ar trīspunktnieku atjaunoja sešu punktu pārsvaru.

Uzbrucēja Anete Šteinberga uzteica katras spēlētājas ieguldījumu, īpaši jau aizsardzībā.

"Pretī tomēr bija nu jau bijušās Eiropas čempiones. Ļoti augsta līmeņa spēlētājas. Mēs parādījām, ka varam viņas apturēt. Esmu lepna par katras meitenes ieguldījumu. Manuprāt, šāda spēle mums līdz šim vēl nebija bijusi."

Šteinberga novērtēja arī komandas sniegumu uzbrukumā, spēlējot bez ierastās saspēles vadītājas. "Iepriekš pret Beļģiju bijām statiskas, bet šoreiz neapstājāmies un nebaidījāmies uzņemties iniciatīvu, uzbrukt grozam. Praktiski katru uzbrukumu galotnē pabeidzām ar metienu. Groza apakšā viņām nebija tik spēcīgu centru, lai mūs apturētu. Arī trīspunktnieki beidzot iekrita vairāk,” norādīja spēlētāja.

Krastiņu pārsteigusi pretinieču fiziskā kondīcija, jo gatavošanās posma laikā aizvadītajā pārbaudes spēlē Serbija bijusi krietni agresīvāka: "Pat nesaprotu, kāpēc treneri turēja laukumā pagājušā čempionāta vērtīgāko spēlētāju Anu Daboviču. Viņa fiziski vienkārši netika līdzi kājās, par ko liecina tas, ka visu laiku mēģināja grābstīties."

Veiksmīgāko spēli Latvijas izlasē aizvadīja Kristīne Vītola, un Anete Šteinberga atklāja noslēpumu: "Brokastīs Kristīnei iedevām Haribo končas. Tagad tās būs jāizdala visām meitenēm," smaidīja Šteinberga.

Ceturtdaļfinālā jāspēlē pret spēcīgo Spānijas komandu. "Sitīsimies. Nu jācenšas tikt pēc iespējas tālāk," kaujinieciski noskaņota ir Krastiņa.

Jau vēstīts, ka, neskatoties uz pirmo maču līderes Elīnas Babkinas prombūtni, Latvijas sieviešu basketbola izlase otrdien pieveica līdzšinējo čempioni Serbiju un sasniedza Eiropas čempionāta (EČ) ceturtdaļfinālu, ko paveikusi pirmoreiz kopš 2011.gada.

Astotdaļfināla spēlē Latvijas izlase izcīnīja uzvaru ar rezultātu 75:70 (24:12, 10:20, 19:19, 22:19).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi