Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Šteinberga: Pirms sagatavošanās posma nezināju kā vispār savāksim komandu

Latvijas sieviešu basketbola izlase uz nākamajā vasarā Spānijā gaidāmo Pasaules kausa turnīru nebrauks atpūsties, bet vēlēsies sasniegt pēc iespējas augstāku rezultātu, jo jau nesenajā Eiropas čempionātā bija redzams, ka pretinieces Latviju respektē, uzskata viena no valstsvienības līderēm Anete Šteinberga.

Pagājušajā nedēļā Latvijas izlase izcīnīja sesto vietu Čehijā notikušajās Eiropas meistarsacīkstēs, pirmoreiz vēsturē kvalificējoties Pasaules kausa finālturnīram. Šteinberga turnīrā vidēji iemeta 14,7 punktus, bet ar vidēji 11,1 bumbu zem groziem šajā statistikas rādītājā bija otrā visā turnīrā.

Pirmajās divās spēlēs neapšaubāma Latvijas izlases līdere bija Elīna Babkina, tomēr pēc tam viņa vairs nespēja komandai pilnvērtīgi palīdzēt, līderes lomu uzņemoties Šteinbergai, kura gan neveiksmīgi nospēlēja ceturtdaļfinālā ar Spāniju.

"Man prieks, ka pirmajās spēlēs Elīnai aizgāja. Viņa mums deva lielu pienesumu un vēlāk pamatīgi izjutām viņas trūkumu, jo izteikta pirmā numura mums vairs nebija - Ievai [Krastiņai], Ilzei [Jākobsonei], Guntai [Baško-Melnbārdei] nācās to pārējās spēlēs aizstāt," sarunā ar aģentūru LETA turnīru atcerējās Šteinberga. "Es ņēmu to, ko spēle man deva. Treneris uzticējās, man bija jādod pienesums un prieks, ka beigās jau visas meitenes atvērās, kas bija arī redzams rezultātā."

"Katra spēle mums bija kā liela pieredze, jo daudzas tik augstā līmenī pret tādām pretiniecēm vēl nebija spēlējušas. Spānijai pirmo piecinieku vien var nolasīt no Eirolīgas labāko četrinieka komandām, bet mums šosezon tādā līmenī spēlēju vienīgi es, kamēr pārējās meitenes bija Eirokausā," teica Šteinberga, kura pagājušajā sezonā pārstāvēja Čehijas čempionvienību Prāgas ZVVZ USK, bet šajā rudenī atgriezīsies Beļģijas vienībā Brenas Mithra Castors, ko trenē Ainars Zvirgzdiņš. "Ceru, ka nākotnē Latvijas izlases meitenes spēlēs arvien spēcīgākos klubos un sacensībās, iegūstot nepieciešamo spēļu pieredzi."

Kaut Latvijas izlasei neveiksmīgākā bija ceturtdaļfināla cīņa ar Spāniju, tajā visu izšķīra piecas noslēdzošās minūtes pirmajā ceturtdaļā, bet pārējā laikā duelis bija līdzīgs.

"Pirmās ceturtdaļas beigas pret Spāniju bija briesmīgas - garām aizmesti metieni, viegli ielaisti punkti un valdīja vispārējs haoss, ko pēc tam bija grūti savākt. Skatoties atkārtojumu, treneris teica, ka viņas uzvarēja nevis savu taktisko zīmējumu dēļ, bet mūsu kļūdu dēļ," stāstīja Šteinberga. "Pretinieku treneris neuzdrīkstējās pret mums izmantot plašu rotāciju un jauno zvaigzni Letisiju Romero nemaz neuzlaida laukumā. Uzskatu, ka mūs respektēja un nedomāja, ka esam kāda lauku komanda."

Šteinberga atzīst, ka daudzo traumu dēļ sagatavošanās posmā kādu brīdi pat radušās šaubas vai Latvijas izlasei būs 12 spēlētājas, kuras aizvest uz Eiropas čempionātu.

"Pirms sagatavošanās posma nezināju kā vispār savāksim komandu. Mums bija dabīgā atlase un sākām domāt vai vispār 12 cilvēku sastāvā aizbrauksim uz čempionātu, tomēr beigās viss labi beidzās un rezultāts priecē," stāsta spēlētāja. "Tas, ka ik otro dienu kādai meitenei bija trauma, laikam darīja komandu tikai stiprāku."

Kā zināms, iepriekšējos divos Eiropas čempionātos Latvijas izlase pat neizkļuva no apakšgrupas. "Mums visus gadus bijis jauns sastāvs, bet šogad beidzot kauliņi salikās mums pateicīgi. Iepriekšējos gados guvām sāpīgu un nepatīkamu pieredzi, lai tagad atgrieztos uz Eiropas basketbola kartes. Uzskatu, ka mēs varam un tikai jāstrādā. Atpūsties uz Pasaules kausu mēs noteikti nebrauksim."

Pasaules kauss dāmām nākamgad no 22. līdz 30.septembrim notiks Spānijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi