Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Štelmahers EČ kvalifikācijas turnīra novembra spēlēm sastāvā iekļāvis arī debitantu Zoriku

Latvijas vīriešu basketbola izlasei novembra beigās gaidāmajās 2022.gada Eiropas čempionāta (EČ) kvalifikācijas turnīra spēlēs palīdzēs arī debitants Kristers Zoriks, noskaidrojies pirmdien Latvijas Basketbola savienības (LBS) rīkotajā preses konferencē.

Pagājušajā nedēļā LBS paziņoja, ka savainojumu dēļ Latvijas izlasei novembrī nevarēs palīdzēt Kaspars Bērziņš, Ojārs Siliņš un Artūrs Žagars, Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) sezonas sākšana decembra beigās liedz spēlēt Anžejam Pasečņikam, bet Covid-19 no ierindas izsita Jāni Blūmu, Andreju Gražuli un Artjomu Butjankovu.

Kandidātu sarakstā vairs nav Mārča Šteinberga, toties izlases pulku papildinājis sezonu Polijā veiksmīgi iesākušais Rolands Freimanis, kā arī Kristaps Dārgais no "Ogres".

Pirmdien preses konferencē noskaidrojās, ka vietu sastāvā nopelnījis "VEF Rīga" spēlētājs Zoriks, kurš iepriekš valstsvienības rindās vēl nav spēlējis. Tāpat izlasē tomēr būs redzams arī Bērziņš, kurš izdziedējis gūto traumu.

Zināms, ka ārzemēs spēlējošie basketbolisti izlasei pievienosies Sarajevā, uz kurieni komanda ar līgumreisu dosies pirmdienas pēcpusdienā.

"Liela pateicība jāizsaka LBS, kas aktīvi strādāja ar spēlētājiem, mēģinot dabūt pēc iespējas labāko sastāvu. Tas noteikti ir LBS nopelns," teica izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers, nevairoties arī izcelt vairāku basketbolistu sniegumu klubos.

"Prieks par Kristeru Zoriku, kurš spēlē labu basketbolu. Man patīk, kā viņš uzvedas laukumā, un arī ķemeņa valoda ir augstā līmenī. Varbūt arī jāpiemin [Rolands] Freimanis un [Jānis] Bērziņš, kuri ir labi iekļāvušies VTB Vienotās līgas komandā."

Pirmdienas pēcpusdienā Latvijas izlase ar līgumreisu dosies uz Sarajevu, kur valstsvienībai pievienosies ārzemju klubos spēlējošie basketbolisti. Tostarp ULEB Eirolīgas turnīrā spēlējošais Rihards Lomažs.

"Kopumā plānojam trīs pilnos treniņus, kas ir pusotro stundu ilgi, bet no rītiem aizvadīsim metienu treniņus un arī plānojam analizēt spēles," par izlases plāniem Sarajevā stāstīja Štelmahers. 

Preses konferencē piedalījās arī Artis Ate un Aigars Šķēle. Otrais no viņiem atklāja, ka nesen pārslimojis vēdera vīrusu, bet tagad sportiskā forma un laba pašsajūta ir atgūta.

"Divas nedēļas sanāca izlaist vēdera vīrusa dēļ, bet pēdējo spēli aizvadīju un jūtos patiesi labi," norādīja Šķēle. "Manuprāt, sen neesmu bijis tik labā formā."

Šķēle pērn Štelmahera vadībā spēlēja arī Tallinas "Kalev"/"Cramo" komandā. Basketbolists atklāja, ka izlasē un klubā Štelmahera spēles redzējums krasi neatšķiras.

"Es zinu viņa spēles stilu un saprotu, ko treneris vēlas no manis un arī pārējiem," dažas no ilglaicīgās sadarbības priešrocībām uzskaitīja Šķēle.

Preses konferences laikā LBS arī izdevās sazināties ar pieredzes bagāto Jāni Blūmu, kurš nesen atveseļojies no Covid-19, taču šonedēļ nevarēs palīdzēt izlasei divās kvalifikācijas turnīra spēlēs.

"Par visiem 100% vēl noteikti neesmu atguvies. Domāju, ka būs nepieciešamas vēl vismaz desmit dienas, lai atgrieztos formā," pauda Blūms. "22 gadus praktiski neizlaidu nevienu dienu, bet te pēkšņi divu nedēļu pauze. Ķermenim tas bija šoks."

Blūms arī atklāja, ka laukumā varētu atgriezties 6.decembrī. "Pagājušajā nedēļā trenējos ar 70% atdevi, bet drīz jau pielikšu klāt vēl desmit procentus, lai pēc divām nedēļām varu strādāt ar pilnu atdevi," teica Blūms.

Valstsvienības kapteinis uzsvēra, ka spēlēšanu izlasē nevar salīdzināt ar nevienu līgumu klubā, tāpēc ir liela apņēmība atgūt sportisko formu, lai februārī viņš atkal būtu redzmas sarkanbaltsarkanajā kreklā.

Latvijas komanda, kas turnīru sākusi ar diviem zaudējumiem, 27.novembrī spēlēs ar Grieķijas izlasi, bet 29.novembrī ar Bosnijas un Hercegovinas vienību. Vēl H grupā spēlē Bulgārijas izlase. Turnīru paredzēts beigt februārī, kad notiks vēl viens sabraukums. Finālturnīram kvalificēsies trīs labākās komandas.

Latvijas basketbola izlases sastāvs spēlēm Sarajevā:

Artūrs Ausējs, Māris Gulbis (abi - "Ventspils"), Jānis Bērziņš, Rolands Freimanis (abi - Zelonas Guras "Stelmet Enea", Polija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Kaspars Bērziņš ("Ogre"), Artis Ate, Kristers Zoriks, Aigars Šķēle, Mārcis Vītols, (visi -"VEF Rīga"), Klāvs Čavars (Minskas "Cmoki", Baltkrievija), Rihards Lomažs (Vilērbānas ASVEL, Francija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Mārtiņš Meiers ("Astana", Kazahstāna), Ingus Jakovičs (Varēzes "Obenjobmetis", Itālija).

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Sācies Olimpiskais mēnesis 2024

Ir sācies Olimpiskais mēnesis 2024, kas norisināsies līdz 26. aprīlim un noslēgsies ar Olimpiskās dienas Vislatvijas kopīgo vingrojumu. Šogad dalībai Olimpiskajā dienā saņemti pieteikumi no 41 pašvald...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi