Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +3 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Štelmahers: Ilgi jāgaida iespēja revanšēties

Zaudējumā pirmdien Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra spēlē Bulgārijas pilsētā Botevgradā pietrūka aukstasinības, mača beigās neizdevās izpildīt iecerēto, un nāksies ilgi gaidīt, līdz varēs labot situāciju turnīra tabulā, Latvijas basketbola izlases galvenais treneris Roberts Štelmahers teica sarunā ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) preses sekretāru.

Jau ziņots, ka Latvijas vīriešu basketbola izlase pirmdien 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīra H grupas otrajā spēlē Bulgārijas pilsētā Botevgradā Bulgārijai zaudēja ar 104:110 (21:22, 16:14, 26:22, 22:27, 11:11, 8:14).

"Ļoti sāpīgs zaudējums. Gan tāpēc, ka bija labas iespējas uzvarēt gan šodien, gan pirmajā spēlē ar Bosniju un Hercegovinu, gan tāpēc, ka ilgi jāgaida iespējas revanšēties un uzlabot situāciju turnīra tabulā," LBS citē treneri savā interneta mājaslapā.

Štelmahers minēja, ka komanda šādā sastāvā aizvadīja pirmās spēles, un bija ļoti maz laika, lai panāktu labu saprašanos. Visi spēlētāji bija noskaņojušies un juta lielu atbildību, "kas palīdzēja, bet, iespējams, kādā situācijā arī traucēja pieņemt pareizākos lēmumus un nospēlēt aukstasinīgāk. Arī pamatlaika beigās."

Latvijas izlase bija gatavojusies tam, ka bulgāru centra spēlētāji labi uzbrūk no tālienes, sagādājot sarežģītus uzdevumus aizsardzībai.

"Kopumā sagādājām viņiem pietiekami daudz problēmu, tai skaitā panākot, ka pretinieku tālmetieni nebija ļoti precīzi," visumā ar padarīto mājasdarbu apmierināts ir treneris. "Pamatlaika pēdējās sekundēs gribējām pārkāpt noteikumus, taču laukumā viss nenotiek pēc plāna. Ja bumba iekrīt grozā ar atsitienu pret vairogu, ir grūti ko pārmest aizsargiem."

Pēc diviem zaudējumiem tiešajiem konkurentiem uz trim vietām finālturnīrā četru komandu konkurencē un pirms divām spēlēm ar grupas favorītiem grieķiem Latvijai joprojām ir labas iespējas kvalificēties finālturnīram.

"Ir smaga sajūta, bet turnīrs nav beidzies, un mums ir iespēja atgūties," optimismu nezaudē Štelmahers.

Rīgā laukumā netika laists Artūrs Mārtiņš Žagars, bet pret Bulgāriju viņš nospēlēja vairāk par 28 minūtēm.  

"Smags zaudējums… Diemžēl pamatlaika beigās pieņēmām nepareizus lēmumus, tai skaitā es izdarīju nevajadzīgus metienus. Pēc tādas spēles ilgi nenāks miegs," debiju izlasē divu pagarinājumu spēlē basketbolists tāpat kā citi valstsvienības spēlētāji maču Bulgārijā atcerēsies ilgi.

Kvalifikācijas turnīrā piedalās 32 komandas, kas sadalītas astoņās grupās. No četrām grupām, kurās spēlē finālturnīra rīkotājvalstis (Čehija, Gruzija, Itālija un Vācija) finālturnīram kvalificējas pa divām labākajām komandām, no četrām citām - pa trim. Spēles notiek trijos izlašu "logos" - 2020.gada februārī un novembrī, kā arī 2021.gada februārī.

2021.gada Eiropas čempionāta finālturnīrs notiks no 2. līdz 19.septembrim četrās valstīs - Čehijā (Prāgā), Gruzijā (Tbilisi), Itālijā (Milānā) un Vācijā (grupas turnīrs Ķelnē, izslēgšanas spēles Berlīnē). Tajā piedalīsies 24 komandas.

Pērnvasar par Latvijas izlases galveno treneri tika apstiprināts Roberts Štelmahers. Viņa palīgi ir Uvis Helmanis, Raimonds Feldmanis un fiziskās sagatavotības speciālists Oskars Ernšteins.

Latvijas izlases kandidātu saraksts dalībai 2021.gada Eiropas čempionāta kvalifikācijas turnīrā:

Jānis Blūms, Artūrs Kurucs (abi - "VEF Rīga"), Aigars Šķēle (Tallinas "Kalev"/"Cramo", Igaunija), Kaspars Vecvagars (Palensijas "Chocolates Trapa", Spānija), Mārcis Vītols ("Ventspils"), Rinalds Sirsniņš, Kristaps Dārgais (abi - "Ogre"), Artūrs Žagars (Badalonas "Joventut", Spānija), Artis Ate (Klužas-Napokas "U-Banca Transilvania", Rumānija), Mārtiņš Laksa (Ļubļinas "Start", Polija), Māris Gulbis, Klāvs Čavars (abi - "Ventspils"), Artjoms Butjankovs (Jaroslavļas "Burevestnik", Krievija), Mareks Mejeris (Permas "Parma", Krievija), Mārtiņš Meiers (Podgoricas "Budučnost VOLI", Melnkalne).

 

Top komentāri

edisons
e
Lai sekmīgāk spēlētu ir jāiemācās basketbola ābece! Kas notika spēlē ar Bulgāriem, kad viņiem bija 5 komandas piezīmes un mums tikai divas? Notika taktiskais idiotisms. Ar bumbu nelauzāmies pie groza un nemetām, bet kā sievietes smuki pa aplīti apkārt padevām piespēlītes! Ja mēs laužamies uz grozu un bulgāri taisa atkārtoti piezīmes, mēs ja neiemetam tā, tad metam soda metienus un tad, ja protam to darīt, tad grozi tiek gūti. Kaut vai šīs spēles epizodes netika izmantotas. Par muļķīgajām kļūdām ļoti īpatnējās piespēlēs nemaz nerunājot! Tā nedrīkst spēlēt basketbolu! Atliek pēc treniņiem nevis gatavoties uz ēšanu, bet iet uz zāli un atstrādāt metienus u.t.t.
jānis
j
Atvainojos trenerim, bet tā spēlēt sevi cienoši profesionāļi nedrīkst, arī treneru korpuss sāk atgādināt Rīgas Dinamo, tevi sit, bet uz soliņa visi miegaini, mierīgi. Kas tā par attieksmi?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi